BASIN DUYURUSU

1. KKTC-Türkiye Fiili Hava Hücum Harekâtı, Hava İndirme Harekâtı ve Muhabere Arama Kurtarma Harekâtı Tatbikatı (Şehit Yzb. Cengiz TOPEL Akdeniz Fırtınası Tatbikatı-2021); Türkiye ve KKTC’nin katılımıyla KKTC’de icra edilecektir.

2. Tatbikatın 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasındaki icra safhasına; KKTC’den Güv.K.K.lığına bağlı Özel Görev Birliği, Kr.Hvcl.Brl. ile Türkiye’den Dz.K.K.lığı, Hv.K.K.lığı, Kr.Hvcl.K.lığı ve KTBK Komd.A.K.lığı unsurları ile katılım sağlanacaktır. Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü 24 Eylül 2021’dir.

3. İcra edilecek tatbikatın maksadı; KKTC Güv.K.K.lığı ile KTBK K.lığı birliklerinin Hava Hücum Harekâtı, Hava İndirme Harekâtı ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Harekâtı planlama ve icra etme kabiliyetlerini geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak ve birlikte çalışabilirliği geliştirmektir.

      Kamuoyuna saygı ile duyurulur.    

Paylaş

Önceki Haber

UNESCO TOURISTICA PHOTO SAFARİ BAŞLIYOR

Sonraki Haber

UKÜ’lü Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Turan Cavlan “Bugün uluslararası ilişkilerde barış, savaşın ve şiddetin mümkün olduğunca önlenmesinden çok, ötelenmesi anlamında kullanılmaktadır”

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × three =