“BUGÜN İTİBARİ İLE HER TÜRLÜ EYLEME BAŞLAYACAĞIMIZI KAMUOYUNA BİLDİRİRİZ.”

22 Eylül tarihinde yayınlanan 213 sayılı Resmi Gazetede, Eylül 2021-Şubat 2022 dönemi Sosyal Güvenlik Yasası kapsamında Sigortalı Olanlara Uygulanacak Prim Desteği Hakkında Yasa Gücünde Kararname ile ilgili Birlik Yönetim Kurulumuz açıklama yapmayı zaruri görmüştür.

Kamuoyumuzun bilmesini isteriz ki; ekonominin bel kemiği olan mesleğimiz, pandemi döneminde ve halen, en üst düzeyde özveri ve riskleri alarak ara vermeden çalışıp ekonomi çarklarının dönmesinin temel ivme taşı olmuştur. Bu görevi yaparken yüklenilen tüm sorumlulukları, anlık ve görüş alınmadan uygulanmaya konan kararları her koşulda yerine getirdik.

Bu kararname yayınlanmadan önce yapmış olduğumuz görüşmeler ve uyarılara rağmen ve bize ilgililerin her fırsatta sizler ekonomik çarkların dönmesinde çok önemli bir rolünüz vardır demelerine rağmen karar aşamasında bu gerçekler göz önünde bulundurulmadan gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gerekse Maliye Bakanlığı, aldığı kararlarla yine mesleğimizi son açıklanan kararname ile kapsam dışı bırakmıştır.

Mesleğimizi icra ederken ekonomik çarkların çalışmasını ve tarafları dengede tutmak, tarafların menfaatlerini korumak için bir köprü olmaya çalışmamıza rağmen mesleğimiz görmezden gelinmiş, alınan kararlar meslek grubunu dışlamıştır.

Bugün itibari ile meslek grubu olarak hem meslek itibarımızı hem de ekonomik çarkların içerisinde unutulmuş görevlerimizin önemini hatırlatmak için her türlü tepkimizi ortaya koymak üzere karar aldığımızı alenen duyurur bugün itibari ile her türlü eyleme başlayacağımızı kamuoyuna bildiririz.

KUZEY KIBRIS BAĞIMSIZ HESAP UZMANLARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

Paylaş

Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Akdeniz Belediyeler Birliği ile KKTC Belediyeler Birliği arasında imzalanan kardeşlik protokolü etkinliğine video ile katılarak yerel yönetimler ve Kıbrıs sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu;

Sonraki Haber

LARNAKA GENÇLER BİRLİĞİ SK, 2021-2022 SEZONUNDA İDDİALI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − five =