Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Amcaoğlu, Kuir Kıbrıs Derneği temsilcilerini kabul etti

“Nefret söylemleri bize yakışmıyor”
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu geçtiğimiz gün Kuir Kıbrıs Derneği temsilcilerini kabul etti.
Bakanlık basın bürosu aracılığı ile yapılan açıklamada, kabulde Eğitim ve Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Uzun ve Bakanlık Hukuki İşler Sorumlusu Avukat Olcay Kara hazır bulundu.
Kuir Kıbrıs Derneği’ni de Renklerin Çeşitliliği Projesi Koordinatörü Erman Dolmacı, Hayat Projesi Koordinatörü Doğukan Gümüşatam, Kuir Dayanışma Hattı Temsilcisi Ziba Sertbay, Eğitim Ekibi Temsilcisi İbrahim Ray ve Sosyal Hizmetler Ekibi temsilcisi Derviş Taşkıranlar temsil etti.
Kuir Kıbrıs temsilcileri, geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşen Onur Yürüyüşü sonrası, sosyal medya üzerinden LGBTI + bireylere nefret söylemi içeren bazı paylaşımlardan şikayetçi olmuştu. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı bu öğretmenle ilgili bakanlığa yazılı şikayet dilekçesi de iletmişti.
Bakan Amcaoğlu ve bakanlık yetkilileri, konuyla ilgili hukuki pozisyonu, yaşanan süreci ve izlenecek yol haritasını Kuir temsilcilerine izah ederek; “her türlü nefret söylemine karşıyız, bu konuda herkesi daha duyarlı ve saygılı olmaya davet ediyoruz” dedi.
Bakan Amcaoğlu, nefret ve dışlama içeren söylem ve davranışların, Kıbrıslı Türklerin hoşgörülü yaşamına aykırı olduğuna da vurgu yaptı. İlgili öğretmenin nefret söylemi içeren tavrının ise özellikle bir öğretmene yakışmayan, kabul edilemeyecek bir tavır olduğunu belirtti.
Bakan Amcaoğlu, eğitimin sadece okullardaki müfredattan ibaret olmadığını ekledi ve tüm toplumun her türlü zorbalığa ve nefret söylemine karşı eğitilmesinin önemine dikkat çekti.
Kuir temsilcileri de eğitimin önemine vurgu yaparken, LGBTI +’ların toplumda uğradığı zorbalık ve benzer davranışlar konusuna eğitim alanında özenle yaklaşılması gerektiğini aktardı.
Paylaş

Önceki Haber

Yakın Doğu Üniversitesi, grip ve COVID-19’u aynı örnekten saptayan Hibrit PCR Tanı Kiti geliştirdi

Sonraki Haber

Sağlık Bakanı Dt. Ünal Üstel, 3. Doz aşı rakamlarını açıkladı

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − eleven =