ŞANTİYELERDE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLE BAŞLAR DÖRTER

Construction ve İSGÜM Ltd. işbirliği ile iş sağlığı ve iş güvenliğine yönelik yapılan eğitim etkinliği Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi yasa gereği yapılan eğitim faaliyetlerine şirket bünyesinde her kademeden görev yapan tüm çalışanlar , mühendis ve mimarlar ve taşeron firma çalışanları katıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi İSGÜM Ltd. eğitmen ve uzmanları yanı sıra Dörter Construction Şantiye sorumlularının yer aldığı eğitim organizasyonunda , yapı işleri iş ortamında uyulması gereken tedbirlerden, yasal mevzuatlara kadar pek çok konu üzerinde duruldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve eğitmen Umut KURŞUN‘un sunumlarıyla gerçekleşen toplantılarda sektörden örnek fotoğraflarla ve görsel videolarla yapılan hatalar ve doğru davranışlar anlatılırken yapılması gerekli çalışmalar da detaylı olarak masaya yatırıldı. Toplantılarda ayrıca COVİD-19 ile ilgili alınacak tedbirler de ele alındı. Çalışanların pandemi sürecinde iş hijyeni başta olmak üzere dikkat etmesi gereken konular ve özellikle sektörel ve mesleksel riskler , Şantiyelerde iş sağlığı güvenliği , Toplu Koruma Önlemleri , Güvenli Yapı İskeleleri , Yüksekte Güvenli Çalışma , Kişisel Koruyucu Donanım ve Makine Ekipmanların Güvenli Kullanımı konuları hatırlatılarak iş kazaları ve meslek hastalıklarını en aza indirmek için alınması gereken tedbirlere dikkat çekildi. İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi (İSGÜM Ltd.) adına eğitimlerle ilgili bilgi veren İSG Uzmanı Umut KURŞUN; “35/2008 sayılı ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası‘ kapsamında şirketlere risk analizi hizmeti ve iş sağlığı güvenliği eğitimlerini veriyoruz, bu yasaya göre, tüm kamu ve özel kuruluşlarda, çalışma ortamını ve çalışma doğasını dikkate alarak işin, iş yerindeki koşullarının neden olabileceği tehlikeleri ve riskleri yeterli şekilde ve sistematik olarak analiz etmeli ve bunu bir rapor halinde iş yerinde muhafaza etmeli ve denetimlerini sağlamalı, ayrıca işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve sürdürebilmesi için işverenlerin, her çalışanın çalıştığı yere ve yaptığı işe özel, bilgi ve talimatları da içeren İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ almasını sağlamak zorundadır” ve ayrıca ‘’Yapı sektörü sayısı giderek artan iş kazaları ve yaralanma oranları ile günümüzün en tehlikeli sektörlerinden biridir. İş kazaları temel olarak güvensiz bölgelerde kurulan inşaat alanları, dikkatsizlik ve yetersiz işgücünden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle iş kazalarını minimuma indirmek ve daha güvenli iş ortamı hazırlamak adına, iş güvenlik eğitimi inşaat sektöründe önemli bir yere sahiptir. İş güvenliği, işçilerin potansiyel iş kazaları konusunda eğitilmesini ele almakla birlikte yapı ilerleme sürecinin en önemli unsurlarından biridir. Diye ekledi .

DÖRTER Construction şirket Müdürü Sertaç TOPKAR ise; “İş güvenliğinde herkesin kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi yasal bir zorunluluktur. Bu zorunluluk öncelikle çalışanların kendi hayatını koruması adına büyük önem taşımaktadır. Hedefimiz, verilen bu eğitimlerle çalışanlarımızın tehlikenin farkına varmasını sağlamak ve kazaları asgariye indirip, daha güvenli ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlamaktır , iş sağlığı güvenliği konusunda eğitim faaliyetlerimiz 2022 yılında da İSGÜM LTD. ile birlikte devam edecektir.” diye belirtti.

Paylaş

Önceki Haber

Kaysu anısına yarıştılar

Sonraki Haber

Gazimağusa BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER İLE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ GENEL MÜDÜRÜ HÜSEYİN AKCAN BİR GÖRÜŞME YAPTI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + 6 =