DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDE 6 EKİM DÜNYA SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK GÜNÜ İLE İLGİLİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDE 6 EKİM DÜNYA SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK GÜNÜ İLE İLGİLİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ bu bu

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık günü kapsamında etkinlik gerçekleştirdi. 6 Ekim 2021 Çarşamba günü 11:00-12:00 saatleri arasında DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanlarının katılımı ile ‘KKTC Yeşile Boyanıyor, Yeşil Giy, Yeşil Işık Yak’ adlı etkinlik gerçekleştirildi. Söz konusu etkinlikte Serebral Palsi hastalığına dikkat çekmek için yeşil kıyafetlerle gökyüzüne yeşil balonlar uçuruldu.

 

Çevrim İçi Panel Gerçekleştirildi

6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık günü kapsamında aynı gün 17:00 – 18:30 saatleri arasında  “21. YY’da Serebral Palsi’ye Bakış” adlı çevrim içi panel gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Handan Tüzün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Hacettepe Üniversitesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel “Serebral Palsi’de Klasifikasyon ve ICF’e göre Fizyoterapi ve Rehabilitasyon”,  DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ünal Değer  “Serebral Palsi’li Bireylerde Aktivite ve Katılımın Değerlendirilmesi”, Yrd. Doç. Dr. Yasin Yurt “Serebral Palsi’de Dinamik Ortezlerin Seçimi ve Aktivite ve Katılıma Etkisi”,  Yrd. Doç. Dr. Zehra Güçhan Topcu ise “Serebral Palsi’de Fiziksel Aktivitenin Önemi” konularında sunumlar gerçekleştirdi.

 

Serebral Palsi değerlendirme ve tedavisinde multidisipliner yaklaşım ile bütüncül tedavinin önemi üzerinde durulan söz konusu panelde ayrıca, pediatri alanında çalışan fizyoterapistlere ve öğrencilere de güncel gelişmeler ile ilgili bilgiler verildi. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç gerçekleştirdiği konuşmasında Serebral Palsi’li bireylerin eğitim, sağlık ve sosyal haklarının iyileştirilmene yönelik dilek ve temennilerde bulunarak 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’nün Serebral Palsi’li bireylerin yaşamını güzelleştireceği adımlara vesile olmasını temenni etti.

Paylaş

Önceki Haber

Tüzemen’le Galatasaray konuşuldu

Sonraki Haber

Temiz enerji ve gelecek mücadelesi

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − five =