DAÜ, RAUF RAİF DENKTAŞ ANIT MEZAR VE MÜZESİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİNİ YAPACAK

DAÜ, RAUF RAİF DENKTAŞ ANIT MEZAR VE MÜZESİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİNİ YAPACAK
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında 11 Ekim 2021 Pazartesi günü, saat 09.00’da iş birliği protokolü imzalandı.
Lefkoşa Cumhuriyet Parkı içerisinde yer alan Rauf Raif Denktaş Anıt Mezar ve Müzesi’nin çevre düzenlemesi ve peyzaj tasarımı projesini kapsayan protokole Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın imza koydu.
İmza töreni öncesi basına yapılan açıklamada çok önemli bir proje için bir araya gelindiğini belirten Prof. Dr. Hocanın, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anıtının çevre düzenlemesi ile ilgili bir protokol imzalanacağını ifade etti. DAÜ tarafından projelendirme sürecinin başarılı bir şekilde paydaşlar ile birlikte ilerleyeceğini kaydeden Prof. Dr. Hocanın, bu projede DAÜ’nün görev almasının gurur verici olduğunu sözlerine ekledi. Bir devlet üniversitesi olarak bu projeyi layıkıyla yerine getireceklerini ifade eden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün kamusal alanda KKTC’nin önemli bir kurumu olduğunu ve yapılan eğitim, araştırma ve toplumsal faaliyetlerin yanında bu konularda da bilimsel ve teknolojik birikimini paylaşmakta kararlı olduğunu ifade etti. Bakan Ataoğlu ise, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezar ve çevre düzenlemesinin DAÜ ile yapılacak olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, projenin hızlı bir şekilde hayata geçmesini temenni ettiğini vurguladı. Ayrıca Bakan Ataoğlu konuşmasında DAÜ yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini de iletti.
Söz konusu proje DAÜ Kentsel Araştırma Geliştirme Merkezi tarafından, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi, Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KENT-AG) Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda peyzaj mimarı Doç. Dr. Nevter Zafer Cömert ve KENT-AG Başkanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara koordinasyonunda yürütülecektir.
Gerçekleşen imza törenine DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyesi Ersun Kutup ve DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Demirel ile Prof. Dr. Deniz İşçioğlu da katıldı
Paylaş

Önceki Haber

DAÜ PANDEMİ KURULU’NDAN YÖNETSEL PERSONELE YÖNELİK KAPSAMLI HİZMET İÇİ EĞİTİM

Sonraki Haber

  KTSYD’de bölge toplantıları devam ediyor 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 5 =