‘Perşembe Ressamları’ Sanat Grubu’nun Öyküsü

Heidi Trautmann ve Işık Kitabevi,

19 Ekim 2021 Salı saat 16:00’da Girne Belediyesi Sanat Galerisi, Girne ve

25 Ekim 2021 Pazartesi saat 16:00’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde

yer alacak kitap tanıtımında sanatseverlerle birlikte olmayı özlerler.

 

Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan bir grup ressam, yirmi yıldan uzun bir süre boyunca birlikte çalıştılar, bilgilerini ve deneyimleri ile birlikte canlı modelleri de paylaştılar. Bu süreçte birlikte uzun yollar kat ettiler, sayılamayacak kadar çok alanda birbirlerine yardımcı oldular. Onlar, çok renkli geçmişlere sahip bir grup sanatçıydı. Yaşamlarının büyük bölümünü bu adada geçiren Kıbrıslılar ve diğer uluslardan ressamlar, bir açıdan Kıbrıs toprağı üzerinde izlerini bıraktılar. Ayakkabılar, birlikte yürüdükleri yolun; dostluk, çalışma ve beğenilme yolunun simgeleriydi. Heidi Trautmann, geçen zaman içinde bu yaşamdan ayrılanların unutulmamaları gerektiğini düşündü. Bu kitap, geçmişteki ve günümüzdeki tüm grup üyelerimiz için bir övgüdür ve 2020/2021 yıllarında, durumun buluşma ve birlikte çalışmaya yasak getirdiği virüs salgını döneminde oluşturulmuştur. Sanatla uğraşmak, çoğalmak ve avlanmak dürtüleri yanında insanlığın kendisi kadar eski bir dürtüdür. İnsanın beş duyusu olan görme, duyma, dokunma, tad alma ve koku alma duyularını tam anlamıyla geliştiren yaşamsal bir eğitim aracıdır.

 

GÖNEN ATAKOL, MARGARET HELEN GOULDING-BOSWORTH, MARILYN BOSWORTH, CATHERINE BAYLEY, MURIEL CLUTTEN, GÜLSEVEN ATAY COLES, CHRISTINA HESSENBERG, ANNE HUGHES, HILARY JEMAL, DEIRDRE KIRK, SUSANNE LEMMERZAHL, SUE MONVID, MONIKA OTTOW, ILSEMARIE PETZOLD, MICHAEL RAINE, MAXENE SHAILER, RUTH SMITH, HEIDI TRAUTMANN, CHRISTINE VENEDIGER, TÜNEYSEL YAYLALI.

Kitap tanıtımı sırasında, geçen iki yıl içinde yaşamlarını yitiren Anne Hughes, Margaret H.Goulding-Bosworth, Marilyn Bosworth, Muriel Clutten, Monika Ottow, Michael Raine, Ruth Smith gibi sanat grubu üyelerimizin anısına bir fotoğraf gösterisi de sunulacaktır.

The Story of the Artists Group ‘The Thursday Artists’ – Book Presentation

 

Heidi Trautmann together with Işık Bookstore /Işık Kitabevi invite to the book presentation

19 October 2021 16:00 hrs at the Girne Municipality Art Gallery, Girne

25 October 2021 16:00 hrs at the Atatürk Cultural Centre, Nicosia

 

 

Over many years a group of artists living in the northern part of Cyprus have worked together, shared their knowledge and experience, and also models, for over twenty years. They have travelled many paths together in the process, and have helped each other in myriad ways. They are a group of people with very colourful backgrounds, Cypriots and other nationalities who have lived on the island for a large part of their lives, people who in one way or another have left an imprint in the soil of Cyprus. The Shoes are a symbol of the road they have travelled together, a road of friendship, work and appreciation.

Some of the group members have recently departed this life, and Heidi Trautmann thought that they should not be forgotten. This book is a tribute to all the members of the group, past and present, and was created during the pandemic years of 2020/2021, the only time in all these years that the situation forbade meeting and working together.

Besides the urge to reproduce and hunt, the urge to make art is as old as humanity itself. It is a vital educational tool that fully develops the five human senses: sight, hearing, touch, taste and smell.

 

GÖNEN ATAKOL, MARGARET HELEN GOULDING-BOSWORTH, MARILYN BOSWORTH, CATHERINE BAYLEY, MURIEL CLUTTEN, GÜLSEVEN ATAY COLES, CHRISTINA HESSENBERG, ANNE HUGHES, HILARY JEMAL, DEIRDRE KIRK, SUSANNE LEMMERZAHL, SUE MONVID, MONIKA OTTOW, ILSEMARIE PETZOLD, MICHAEL RAINE, MAXENE SHAILER, RUTH SMITH, HEIDI TRAUTMANN, CHRISTINE VENEDIGER, TÜNEYSEL YAYLALI.

 

During the book launch a photo show will be shown in honour of the art group members who have departed life during the last two years:

Anne Hughes, Margaret H.Goulding-Bosworth, Marilyn Bosworth, Muriel Clutten, Monika Ottow, Michael Raine, Ruth Smith

 

The book is in English and Turkish.

 

 

Paylaş

Önceki Haber

YUSUF YÖNLÜER 2021 TURNUVASI SONA ERDİ

Sonraki Haber

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin “Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi” ve sanatçı Bagdat Sarsenbiyev’in “İthaf” adlı kişisel seramik sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından, 14 Ekim Perşembe günü saat 9.30’da, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açılacak

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + nine =