BAKANLIK AÇIKLAMASI

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarının katılımıyla Lüksemburg’da 18 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşen Dışişleri Konseyi toplantısında kapalı Maraş ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de ele alınmıştır.

Konsey toplantısında ele alınabilecek birçok acil gündem maddesinin yerine, AB’nin bu hususları gündemine taşıması Rum tarafını memnun etmeyi amaçlamaktan başka bir anlam taşımamaktadır. AB’nin yanlı tutumunu “üyelik dayanışması” adı altında takdim etmesi Kıbrıs Türk halkının AB’ye olan güvensizliğini derinleştirmektedir.

Kıbrıs Türk tarafının yapıcı önerileri geçerliliğini korumaktadır. Bu çerçevede kapalı Maraş konusunda, uluslararası hukuk ve özel mülkiyet hakkı gözetilerek alınan karar; bunun yanı sıra Doğu Akdeniz’de işbirliğini tesis edebilecek olan ve hala masada olan 13 Temmuz 2019 tarihli önerimiz maalesef AB tarafından görmezden gelinmektedir.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarının olumlu bir sonuç doğurmadığı ortadadır. Bu gerçekten hareketle, Kıbrıs Türk tarafı, egemen eşitliğe dayalı işbirliği önerisini yapmıştır. Olguları yansıtan bu önerinin tek gerçekçi çözüm yolu olduğunun tekrar anımsatılmasında fayda görülmektedir.

Paylaş

Önceki Haber

FARKINDAYIZ KORKMUYORUZ

Sonraki Haber

Toni Hassini sahne ismi ile bilinen dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk ilizyonist Hasan Emin, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Araştırmaları Merkezi ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü işbirliğinde düzenlenecek söyleşi ile hikayesini paylaşacak

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 18 =