“Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi” ve Kazak sanatçı Bagdat Sarsenbiyev’in “İthaf” isimli kişisel seramik heykel sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda açıldı

 

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden 15 akademisyen-sanatçı tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için hazırlanan ve 40 eserden oluşan “Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi” ile Kazak sanatçı Bagdat Sarsenbiyev’e ait 16 eserden oluşan kişisel seramik sergisi “İthaf”, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonunda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından açıldı.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırlanan ve birbirinden özel eserlerin yer aldığı “Güzel Sanatlar Mayıs Sergisi”nde Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 15 ödüllü sanatçısının resim, heykel, seramik ve baskı resimleri yer alıyor. Kazak sanatçı Bagdat Sarsenbiyev’in “İthaf” isimli kişisel sergisi ise 16 seramik heykeli bir araya getiriyor. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından açılan sergiler 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yakın Doğu Oluşumu Müzeler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul ve Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç birer konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi çatısı altında gerçekleşen sanatsal üretim, adamızda kültür sanat ortamının yeşermesi için son derece önemlidir.”

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 385 ve 386’ncı sergilerinin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son bir haftada Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde düzenlenen 5 ayrı sergiyi açtığını hatırlatarak, “Sanatsal üretimi çok önemsiyorum. Mavi Vatan olarak sanatımızla, kültürümüzle ve tarihi geçmişimizle tüm dünyanın gözü önündeyiz” ifadesini kullandı.

Kısa bir süre önce gittiği New York’ta ziyaret ettiği Metropolitan Müzesi’nde çok geniş bir Kıbrıs bölümünün yer aldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’tan 1850’li yıllarda götürülen pek çok eser bugün New York Metropolitan Müzesi’nde sergileniyor. Dolayısıyla Kıbrıs Modern Sanat Müzesi çatısı altında gerçekleşen sanatsal üretim, adamızda kültür sanat ortamının yeşermesi için son derece önemlidir” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,

“İleri görüşlülüğü ile sanata, bilime ve kültüre her zaman değer veren ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel olmak üzere tüm Yakın Doğu Ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Ali Efdal Özkul: “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sahip olduğu sanatsal zenginlik ile geleceğin kültür mirası için büyük rol oynuyor.”

Sanat ve bilimin insan yaşamında bir denge unsuru olduğunu söyleyen Yakın Doğu Oluşumu Müzeler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, “Kıbrıs Modern Sanat Müzesi adına 385 ve 386’ıncı sergilerimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üretmeye ve ürettiklerimizi toplumumuzla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sanatın her koşulda insanlığa umut aşıladığını söyleyen Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, “Açılan her sergi, yarınlar için önemli bir mirastır. Özellikle pandeminin ağır koşullarına rağmen üretebilen ve sergiler açabilen sanatçıların ortaya çıkardıkları bu eserler, sadece Kıbrıs Türk Toplumu’nun değil bütün insanlığın kültür mirasına büyük bir katkıdır” dedi.

Prof. Dr. Erdal Aygenç: “Yakın Doğu Üniversitesi olarak sanatla bilimin ayrılmaz bir bütün olduğuna inanıyor ve bu felsefe ile yola devam ediyoruz.”

Sanat olmadan bilimin ve bilimsiz bir sanatın ne denli eksiklik yaratacağı üzerine birçok özlü söze rastlandığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Aygenç, meslektaşı Dr. Gökhan Okur’un sözlerine gönderme yaparak “Sanat ve bilim bir teknenin iki küreği gibidir ayrılamaz, tek küreği ne kadar çekerseniz çekin olduğunuz yerde kalırsınız, ilerleyemezsiniz” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Tıpkı bir ressamın, fizikçi gibi ışık ve renkler üzerinde çalışması ya da bir romancının bir sosyolog misali inceleme yapması gibi bilim ve sanat arasında bir karşıtlık değil, bir paralellik bulunmaktadır” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi olarak ileri görüşlü ve yenilikçi bir akademik kadro olduklarını ifade eden Prof. Dr. Erdal Aygenç, “Sanatçıların yaşadıkları dönemin sorunlarını ele alarak kendi gerçeklikleri ile yansıttıkları bu eserler, muazzam bir emeğin ve yoğun disiplinli çalışmanın ürünleridir” dedi. Prof. Dr. Aygenç, konuşmasını bütün sanatseverleri 30 Ekim’e kadar açık olacak “Güzel Sanatlar Mayıs” ve “İthaf” sergilerini görmeye davet ederek noktaladı.

Paylaş

Önceki Haber

Canev Dinçer, “Unutulmayanlardan Kıbrıs Havaları” isimli kitabını Cumhurbaşkanı Tatar’a takdim etti  

Sonraki Haber

22 EKİM’DE YAPILACAK MEME KANSERİ FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜNE GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ DE DESTEK VERİYOR

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − ten =