NEJAT İŞLER, “EĞLENİYORSAK TELEFON REHBERİ BİLE OYNARIM”… RÖPORTAJIN TAMAMI MİLLİYET SANAT’TA!

NEJAT İŞLER:

“EĞLENİYORSAK TELEFON REHBERİ BİLE OYNARIM”

 

Nejat İşler, sekiz bölümü aşmayan konuk oyunculuklar, başı sonu belli dijital işlerle gönlündeki kariyeri inşa etmiş durumda. Bu işin sırrını da hayatını ufaltmak ve kendisine söylenenlere kulak asmamakla açıklıyor. Ayın Söyleşisi için Asu Maro ile buluşan Nejat İşler, son filmi “9,75” ve ikinci sezonu yayınlanmaya başlayan “Saygı 2” dizisinden yola çıkıp hayata ve hayattaki seçimlere uzanan zengin bir söyleşi gerçekleştiriyor. İşle ilgili seçimlerinde, kimlerle vakit geçireceğinin ve çalışırken eğlenebilecek olmasının belirleyici olduğunu söyleyen İşler bunun kendisi için önemini “Eğlenirsek zaten tamam. Hiç fark etmez. Telefon rehberi bile oynarım.” diyerek vurguluyor. Söyleşinin tamamı, Milliyet Sanat’ın Ekim 2021 sayısında…

 

Nejat İşler’in Asu Maro ile sohbeti, rol aldığı “Saygı 2” adlı diziden yola çıkarak, saygı ve nezaket kavramlarıyla başlıyor. “Nezaket benim için olmazsa olmaz bir kavram.” diyen İşler sözlerine “Çocukluğumdan beri öyle. Bir şey kabalaşınca hoşuma gitmiyor. Ben de dışarıdan biraz kaba gibi gözüküyorum ama işte bana biçilen rol var, o yüzden öyle gözüküyor aslında.” diye devam ediyor.

 

Kötü bir adam da olsa canlandıracağı karaktere inanması ve sevmesi gerektiğini anlatan Nejat İşler “Biz Müşfik Hocamızdan öyle öğrendik, kulağımda küpedir.” diyor. Komedide rol almayı çok istediğini de dile getiren başarılı oyuncu, mizahın dramdan çok daha zor olduğunu ve zekâdan ziyade akıl gerektirdiğini söylüyor.

 

En beğendiği roman yazarlarından Mehmet Eroğlu’nun romanından uyarlanan “9,75” filmini soru sormadan kabul ettiğini ve kendisinden beklenen umursamaz, bıkkın, biraz da dağınık bir karakeri canlandırdığını aktaran İşler, bir üçleme olacak serinin ikinci filmini çekmekte olduklarının da müjdesini veriyor.

 

Mecburiyetleri olan bir hayatı tercih etmediğini “50 yaşındayım, ne evlendim ne çocuk yaptım. Çok bağım yok.” sözleriyle anlatan Nejat İşler, yine de mecbur olacağı işlerin karşısına çıkabildiğini söylüyor: “Fenerbahçe’den bir iş geldiğinde hemen yapıyorum, hiç sorgulamam.” Gümüşlük’teki evini kapatıp İstanbul’a dönen Nejat İşler, “Orada saklanamıyorum, ortadayım. İstanbul’da kalabalıkta kaybolmak daha kolay.” diyor. Artık gerek işte gerekse hayatın içinde adımlarını çok daha düşünerek attığını söyleyen oyuncu bu durumu “Mesela eskiden bir kadınla rahatça hemen arkadaş, sevgili bir şey olunurdu ama şimdi acayip korkuyorum.” diye özetliyor.

 

Tiyatroya yaklaşımına, “star kaprisleri”ne, sinemadaki erkek egemenliğine, Müşfik Kenter, Ferhan Şensoy, Tuncel Kurtiz gibi ustalarla ilişkilerine kadar birçok konuda sorulara içtenlikle yanıt veren Nejat İşler’in röportajının tamamı Milliyet Sanat’ın Ekim 2021 sayısında…

 

Kitabevlerinde, marketlerde ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Paylaş

Önceki Haber

Öğretmenlere Yönelik İki Toplumlu Kodlama Eğitimi #ABKodHaftası

Sonraki Haber

FUTBOL AYAK TENİSİ KARMAMIZ ÜÇÜNCÜ OLDU

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + five =