ARTER’DEN ÇOCUKLARA KASIM AYINDA İKİ YENİ ÇEVRİMİÇİ ATÖLYE!

Arter, Kasım ayında farklı yaş gruplarından çocuklara çağdaş sanatı keşfedip yorumlayacakları iki yeni çevrimiçi atölye sunuyor. Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyeler, eğlenceli ve öğretici içerikleriyle çocukları yaratıcı süreçleri deneyimlemeye davet ediyor. Cumartesi günü saat 11:00’de başlayan çevrimiçi atölyeler 6 Kasım’da “Doğanın Yüzleri”, 20 Kasım’da ise “Kazıma Sanatı” başlıklarıyla gerçekleşecek. Sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen ücretsiz atölyelere katılmak için ogrenme@arter.org.tr adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak yeterli.

Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleriyle ağırlamaya devam eden Arter’in fiziksel ortamdaki etkinliklerinin yanında Çevrimiçi Çocuk Atölyeleri de sürüyor. Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen atölyeler, Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekilleniyor.

 

“Doğanın Yüzleri” başlıklı çevrimiçi atölye, 6 Kasım 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek. Candeğer Furtun’un doğaya yaklaşımından ilham alan atölye, 7-11 yaş aralığındaki katılımcılarını doğada saklı duran gizemli yüzleri keşfe çağırıyor. “Doğayı izlerken bile, her kabukta, tohumda, taşlarda insan figürleri gördüğünü” belirten Furtun’un Arter’deki güncel sergisini inceleyen çocuklar, doğadan aldıkları malzemelerde keşfettikleri yüzleri çizimleriyle görünür kılacaklar. Çocuklar “Doğanın Yüzleri” atölyesinde yaprak, kozalak, bir adet meyve, deniz kabuğu, taş vb. organik malzemeler, büyüteç, boya kalemleri ve resim kâğıdı kullanacaklar.

20 Kasım 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek “Kazıma Sanatı” atölyesi ise, 6-9 yaş aralığındaki çocukları Arter’de devam eden Tedbir başlıklı grup sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla başkalaşmış nesneler, iç içe giren görüntüler ve tarih yazımı üzerine bir sohbete davet ediyor. Atölyede çocuklar pastel boya ile kâğıdı renklendirecek, siyah boyayla renkleri gizleyecek, elde ettikleri farklı katmanları kazıyarak renkli ve geometrik soyutlamalar oluşturacaklar. Bir sanat eserinin geçirdiği dönüşümler üzerine düşünecekler. Çocuklar atölyede resim kâğıdı, pastel boyalar, kürdan, siyah akrilik ya da guvaş boya, boya kabı, su ve fırça kullanacaklar.

 

Saat 11:00’de başlayacak çevrimiçi atölyeler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelere ogrenme@arter.org.tr adresine yazarak kayıt yaptırmak gerekiyor. Arter’in güncel programına ise arter.org.tr adresinden erişilebiliyor.

Bilgi için: arter.org.tr

Adres: Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

Tel: 0212 708 58 00

Paylaş

Önceki Haber

Ataoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı ziyaret etti

Sonraki Haber

ÇAĞDAŞ SANATÇI LARA KAMHİ, VİDEO ÇALIŞMALARIYLA TÜRKİYE’DE ve GÜNEY KORE’DE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 5 =