KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLİK PROJESİ İLERLİYOR

İKD HEYETİ BAŞKAN SADIKOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

İSKELE VE 17 KÖYDE, ÜRETEN KADINLARA ULAŞMAYI HEDEFLİYORLAR

SADIKOĞLU: “ÜRETEN KADINA DESTEĞİMİZ HER ZAMAN SÜRECEK”

İş dünyasında kadının sesi olmak amacıyla çıktığı yolda yaklaşık 13 yıldır başarıyla faaliyet gösteren İş Kadınları Derneği (İKD) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde üreten her bir kadına ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. İskele Belediyesi’nin İş Kadınları Derneği ile çözüm ortağı olduğu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi’nin finans desteği verdiği, “Kümelenme Vasıtasıyla Kadın/Genç Girişimciliğinin ve İstihdamının Artırılması Projesi” de bu kapsamda ilerliyor. İş Kadınları Derneği de bu amaçla, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu bir araya geldi. Başkan Sadıkoğlu’nu makamında ziyaret eden dernek yetkilileri İskele ve İskele Belediyesi’ne bağlı 17 köy hakkında bilgi aldı, neler yapılabileceğini masaya yatırdı.

İKD HEYETİ BAŞKAN SADIKOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ

İş Kadınları Derneği’nden bir heyet, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile makamında bir araya geldi. Kendisi de İskeleli olan İKD Yönetim Kurulu Üyesi Bilen Sayılı Bozkırlı’nın eşlik ettiği heyet, aile ekonomisine katkıda bulunmak için üreten ancak ürettikleri için Pazar bulamayan kadınlara ulaşmak için Başkan Sadıkoğlu ile fikir alışverişinde bulundu. Başkan Sadıkoğlu’ndan İskele ve 17 köyü hakkında bilgi de alan dernek yetkilileri, hangi köyde neler üretilir, üretilen hangi ürünler pazara sürülür gibi konuları da ele alarak kooperatifleşme sürecinde izlenecek yol hakkında fikir alışverişinde bulundu. Görüşmede, Ekonomik ve Sosyal Politikalar Merkezi uzmanı İzge Arısal da ile Suay Anıl, Hüseyin Silman, Mertkan Hamit de hazır bulundu.

 

SADIKOĞLU: “ÜRETEN KADINA DESTEĞİMİZ HER ZAMAN SÜRECEK”

Üreten, canını dişine takıp, aile ekonomisine katkıda bulunan kadınlara desteklerinin her zaman süreceğini ifade eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İKD’ye de geliştirdiği proje ve o projeye çözüm ortağı olarak İskele Belediyesi’ni dahil ettiği için teşekkür etti. İskele ve 17 köyünde yaşayan kadınların, ürettiklerini pazarlayabilmeleri noktasında her zaman kapılarının açık olduğunu da ifade eden Başkan Sadıkoğlu, emek en yüce değerdir’ bilinci ile hareket etmeye devam edeceklerini vurguladı. İKD’ye çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Sadıkoğlu, İskele ve 17 köyde yaşayan ve üreten kadınları İş Kadınları Derneği ile buluşturmak için de ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ 4. ULUSLARARASI NURTEN AKSUGÜR EN İYİ KAVRAM İLETİŞİMİ ÖĞRENCİ YARIŞMASI TAMAMLANDI

Sonraki Haber

DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDEN 3–9 KASIM DOKU VE ORGAN BAĞIŞI HAFTASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − 1 =