Şömineli ev müze olmalı

 

16 Kasım 2021

Salı

 

Basın Açıklaması

 

Mağusa Gençlik Birliği (MGB), Mağusa’nın kültürel değerlerinden ve önemli miraslarından biri olan Şömineli Ev’in ticari kullanım amacı ile özel bir kişiye verilmesinin söz konusu olmasını üzüntü ile karşılamaktadır.

 

Müze yapılması, kentin kültürel kimliğini yansıtması ve kamusal amaca hizmet etmesi ile geçtiğimiz dönemlerde restore edilen bu güzide tarihi eserin amacı dışında kullanıma açılması kararı oldukça üzüntü vericidir. MGB olarak, kentin kültürel mirasını korumak ve gençlerin kültürel farkındalığını arttırmak temel amaçlarımız içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle, kentimizin en kıymetli kültürel miraslarından biri olan Şömineli Ev’in ticari amaçla özel bir kişiye tahsis edilmesini kınıyoruz.

 

MGB olarak, ilgili makamların derhal bu karardan geri dönmesini ve kentin kültürel miraslarına saygı göstererek, Şömineli Ev’i müze olarak hem kent sakinlerinin, hem de turistlerin kamusal kullanımına açılmasını talep ediyoruz.

 

Bu nedenle, MGB olarak Mağusalı paydaş örgütlerin eylem çağrısına destek veriyor ve tüm kent sakinleri ile gençleri 18 Kasım 2021, Perşembe günü saat 13.30’da Şömineli Ev’de gerçekleşecek olan eyleme davet ediyoruz.

 

Tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Mağusa Gençlik Birliği Derneği

Paylaş

Önceki Haber

Doğal olarak belirtilen kozmetik ürünlere dikkat!

Sonraki Haber

Şömineli ev halkindir

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × four =