DAÜ TURİZM FAKÜLTESİ’NDEN 7 ARALIK ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ  

 

DAÜ TURİZM FAKÜLTESİ’NDEN 7 ARALIK ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı tarafından Uluslararası Sivil Havacılık Günü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik 7 Aralık Uluslararası Sivil Havacılık Günü kapsamında, 7 Aralık 2021 Salı günü, saat 11:00’de, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yapıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasında Uluslararası Sivil Havacılık Günü ile ilgili açıklamalar yapan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, pandemi nedeniyle sektörlerin ciddi zararlar gördüğünü ve gelecek yıldan itibaren havacılığın ve turizmin yeniden yükselişi ile daha büyük bir motivasyon ve azimle çalışılacağını kaydetti. Prof. Dr. Kılıç, özellikle 4 tarafı deniz ile kaplı KKTC’de sivil hava taşımacılığının çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. DAÜ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın yoğun gereksinim duyulan nitelikli insan gücünü uluslararası havacılık sektörüne sunmayı amaç edindiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Kılıç, tüm havacıların gününü kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

 

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ise bu önemli etkinliği düzenleyen DAÜ Turizm Fakültesi’ne teşekkür ederek sözlerine başladı. DAÜ hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Hocanın, uluslararası hedeflerden bahsederek, DAÜ’nün eğitim, araştırma ve topluma hizmet konularında önemli işler yaptığını ifade etti. DAÜ’deki pandemi süreci ve önlemlerinden bahseden Prof. Dr. Hocanın, yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde yapılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen panelde SunExpress Havayolları Kaptan Pilotu ve Türkiye’nin ilk kadın ticari havayolu pilotu Kaptan Pilot F. Alev Hottin, Pegasus Havayolları Kıbrıs Temsilcisi Zeki Ziya, KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, günün anlam ve önemine değinerek, öğrencilerle deneyimlerini paylaştılar. Panel sonunda öğrenciler, kariyerleri ile ilgili merak ettikleri soruları sorarak alanında uzman kişilerden cevap almanın mutluluğunu yaşadılar. Prof. Dr. Hocanın, panel katılımcılarına günün anısına teşekkür plaketi takdiminde bulundu. Ayrıca etkinliğin sonunda 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi başarılı olan öğrencilere Yüksek Şeref ve Şeref sertifikaları takdim edildi.

 

Paylaş

Önceki Haber

GAZİMAĞUSA İLÇESİNDEKİ KADIN ÖRGÜTLERİNİN ÜRETİMLERİ BANDABULİYA’DA SATIŞA SUNULUYOR

Sonraki Haber

DAÜ’DE AKADEMİK UNVAN BELGE TAKDİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 18 =