MİLLİ MÜCADELE ŞEHİTLERİ GAZİMAĞUSA’DA DA ANILDI

MİLLİ MÜCADELE ŞEHİTLERİ GAZİMAĞUSA’DA DA ANILDI

 Milli mücadele şehitleri 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gazimağusa’da da düzenlen törenle anıldı.

Suriçi Şehitliği’nde saat 10.00’da gerçekleştirilen törende anıta, Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği adına Gazimağusa Başkonsolosu İlyas Çetin, KTBK Komutanlığı adına Gazimağusa Merkez Komutanı Piyade Topçu Albay Oğuzhan Kırılmaz GKK adına 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Ali Akbaş, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, siyasi parti, üniversite, dernek, kurum kuruluş ve vakıf temsilcileri tarafından çelenk konuldu.

Saygı duruşu, saygı atışı, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından Canbulat Özgürlük Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emine Uzun konuşma yaptı. Aynı okul öğrencilerinden Ela Karabulut’un “Ayvasıl’da 9 esir” isimli şiri okumasının ardından tören, Piyade Teğmen Halil Dalkılıç’ın konuşması, şehitler için dua okunması ve şehitliği ziyaretle sona erdi.

Türkçe Öğretmen Emine Uzun törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkını yok ederek adayı Yunanistan’a bağlamak amcıyla Rumların Akritas Planı çerçevesinde başlattıkları kanlı saldırıların bugün 58’inci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Kkıbrıs Türk halkının Türkiye ve TMT’nin öncülüğünde başlatılan direniş ile şehitler ve gaziler pahasına Rum’a esir olmadığını kaydetti.

Bu büyük mücadele ve direniş sayesinde 20 Temmuz’a ulaşan Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin sayesinde bağımsızlık özgürlük ve devletine kavuştuğunu söyleyen Uzun, “Bugün özgür ve bağımsız bir devlet olarak yaşıyorsak şehit ve gazilerimize borçluyuz” dedi

Piyade Teğmen Halil Dalkılıç da, milli mücadele yıllarında yaşanan zorlukları verilen mücadeleleri anlatarak, “Sahip olduğumuz her şeyi şehitlere borçluyuz” dedi.

Bugün özgür bir ülkede yaşanıyor ve gelecek nesiller için planlar yapılabiliyorsa bunun şehitler sayesinde olduğunu kaydeden Dalkılıç, ne devletten ne de bayraktan vazgeçeceklerini vurguladı.

 

 

Paylaş

Önceki Haber

MURATAĞA VE SANDALLAR’DA 1974’TE ŞEHİT EDİLEN 11 ÇOCUK, DEVLET TÖRENİYLE ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ

Sonraki Haber

Yonpaş Dumlupınar Türk Spor Kulübü çim saha bakımı için Eurosol Gübre ile protokol imzaladı.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 + 4 =