YÜZLEŞME İSİMLİ ÇAĞDAŞ MAĞUSA GRAVÜRLERİ SERGİSİ  CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR TARAFINDAN DAÜ de AÇILDI

YÜZLEŞME İSİMLİ ÇAĞDAŞ MAĞUSA GRAVÜRLERİ SERGİSİ  CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR TARAFINDAN DAÜ de AÇILDI o

Sanatçının kendisiyle, izleyicinin kent ile buluşacağı “ Yüzleşme” isimli sergiye  sanat severler ve DAÜ vyk başkanı dr.Erdal Özcenk ile DAÜ rektörü prof.dr.Aykut Hocanın katıldı.

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sanat Koleksiyonu’na kazandırılan ve 30 sanatçının toplam 100 gravür eserinin sergilendiği ‘Yüzleşme’ isimli Çağdaş  Mağusa Gravürleri Sergisi, 27 Aralık 2021 Pazartesi günü, saat 18:00’de, DAÜ Aktivite Merkezi Fuaye Alanı’nda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından açıldı.

DAÜ Aktivite Merkezi ve Güzel Sanatlar Kulübü organizasyonunda gerçekleşen serginin küratörlüğünü Ayhatun Ateşin yürütüyor. “DAÜ Sanat Buluşmaları”, “DAÜ Kazı Resim Çalıştayları” ve “DAÜ Sanat Üçgeni” isimleri altında 2000’li yıllardan beri süregelen etkinlikler sonucu ortaya çıkan sergide, aynı zamanda bir DAÜ yayını olan “Çağdaş Mağusa Gravürleri Kitabı”nın da tanıtımı yapıldi.

Serginin küratörü ve kitap editörü Ayhatun Ateşin, ‘Sanat kendi içinde birikimleri de barındırır. Eserlerin hazırlanması için ayrılan zaman ve emek büyük birikimlerin ortaya konulması ile meydana gelir. Hayat boyu büyük birikimler yapılır. Bir sanatçı için yarattığı eserler çocukları gibi olup, eserin hangi duyguyla yapıldığı, neler katıldığı ile ilgilidir. Detaylar ise sanatçının hep belleğindedir’ açıklamasında bulundu. Sanatçılar tarafından üretilen gravür eserleri; metal, taş ve tahta üzerine oyma tekniği kullanılarak yapıldı ve kağıda aktarıldı. Sanatçının kendisiyle, izleyicinin kent ile sergide buluştu.

Çağdaş Mağusa Gravürleri Kitap Yazarları, Ayhatun Ateşin, Okan Dağlı, Ege Uluca Tümer

Kitap Önsözü Aykut Hocanın ve Emin Çizenel  tarafından yazıldı.

“Yüzleşme “ Sergisinde Gravür Eserleri olan Sanatçılar;  Ayhatun Ateşin, Cevdet Alparslan, Emrah Günay, Enis Malik Duran, Eser Keçeci Malyalı, Esin Ok, Filiz Ankaç, Gamze Anıl, Gülistan Karagüzel,  Hikmet Uluçam, İlkay Önsoy, Kadir Selçuk Yaşa, Mediha Sevinç, Mehmet Erim,Mert Yavaşça, Mesut Eren, Mustafa Öztunç, Nedret Yaşar, Nurtane Karagil, Ogün Yücel, Öznur Eren, Umut Germeç, Selçuk Yalovalı, Sibel Kırık, Su Alara Acerol, Türksal İnce, Vedia Okutan Gaydele

 

Paylaş

Önceki Haber

Spor basınına karşı yapılan saldırıları kınıyoruz

Sonraki Haber

Gazimağusa Ticaret lisesinde duygu dolu anlar

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × five =