BRT Kurumu 58. Yıl kutlamaları çerçevesinde “İzdüşüm” isimli sergi devam ediyor.

 

 

BRT Kurumu 58. Yıl kutlamaları çerçevesinde “İzdüşüm” isimli sergi devam ediyor.

Bellek / Emek sergi yoğun ilgi dolayısıyla uzatıldı.

Rüstem’s Ana Galeri Sergi salonunda 30 Ocak 2022 tarihine kadar izlenebilecek.

İzdüşüm sergisi 22 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından açılmıştı.

İzdüşüm sergisinde kullanılan malzemeler Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun  kullandığı cihazlar ve teknolojik atıklardan ortaya çıkartılmıştır.

Sergi Sona erdiğinde Eserler, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yayıncılık Tarihi Müzesine taşınacaktır.

BRTK’nın bu yıl  kutlama etkinliğinde;  topluma, geçmişe bakıp geleceğe atılan bir adım; hayal gücünü, merakını, sorgulama yetilerini zenginleştiren bir deneyim sunuldu. Bayrak kültürel ve tarihsel birikimi geçmişten geleceğe aktarmanın en önemli Kurumu. Tarihin ve bugünün en kıymetli somut hafızası. Geçmişi günümüze taşıyan ölümsüz bir bellek. 1963’den bugüne bilgi sunan toplumsal hafıza niteliğindedir. Kurum, kültürler arası iletişim ve etkileşim için eşsiz organizeler yaparken, toplumda ilk sanat ve kültürel hareketlerin öncülüğünü de ortaya koydu. Çocukların ve gençlerin eğitimi adına tamamlayıcı unsurlar tüm bu hareketlerin içerisinden ortaya çıktı.

Toplumumuza kalıcı değerler katmak için Ayhatun Ateşin küratörlüğünde Ruhiye Onurel ve Eser Keçeci Malyalı , bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşmak için yola koyuldular. Hayatları ve çalışmalarını yeni bir sentezle harmanlayarak, verimli bir yaşam için her koşulda sanattan ve kültürden beslenmenin önemini, ilham vericiliğini  çalışmalarında gösterdiler.

Ateşin; Bayrak Gazetesi ; Geçmişten günümüze -Gazete /Radyo sentezi oluştururken; İzdüşüm Sergisi, Geçmişten gelen bir geleneğin günümüze uyarlanması, bilgisayar diliyle söyleyecek olursak “güncellenmesi” eylemidir. Teknoloji hayatımızın her alanına çok fazla nüfuz ediyor ancak çok çabuk tarihe karışıyor. İzdüşüm Sergisi,Geçmişten gelen bir geleneğin günümüze uyarlanması, bilgisayar diliyle söyleyecek olursak “güncellenmesi” eylemidir.

Bir tür hatırlama ve hatırlatma eylemi de denebilecek izdüşüm, yakın tarihimizden geleceğe iz bırakanları, sanat tarihimizin ana damarlarını ve beslenme kaynaklarını tanımak için güzel bir adım. Gerçek dünyanın sanal varlıkları ile sanal dünyanın gerçek varlıkları olan malzemeler arasında kurulan bir bağ… İzlemek için geç kalmadınız. Sergiyi izleyenler Bayrak Gazetesini de temin edebilirler.

 

 

Paylaş

Önceki Haber

TC KAMU BAŞDENETÇİSİ ŞEREF MALKOÇ DAÜ’DEYDİ

Sonraki Haber

AB Bilgi merkezi haber

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 2 =