Gazimağusa milletvekillerine mazbatalari verildi

Gazimağusa milletvekilleri mazbatalarını aldı.

İlçe seçim kurulu başkanı Musa Avcıoğlu törende şu konuşmayı yaptı

 

Sn. Gazimağusa milletvekilleri, değerli basın mensupları,

 

Bildiğiniz gibi 23.01.2022 tarihinde gerçekleştirilen milletvekilliği erken genel seçimi sonucunda Gazimağusa İlçesi’nden seçilip Cumhuriyet Meclisi’ne girmeye hak kazanan milletvekillerine mazbatalarının takdim edilmesi için toplanmış bulunuyoruz.

Öncelikle yapılan erken genel seçim sonucunda Cumhuriyet Meclisi’ne girmeye hak kazanan milletvekillerini tebrik ederiz ve kendilerine çalışmalarında başarılar dileriz.

Mazbata takdiminden önce, seçim sürecinde Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu tarafından yürütülen çalışmaların boyutu hakkında ışık tutacağına inandığımız bazı bilgileri sizlerle paylaşmak isteriz. Ayrıca bu vesileyle büyük özveri ve fedakarlık ile çalışmalara katılmış olan kişilere Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu’nun başkanı sıfatıyla, şahsım ve kurulumuzun asli üyeleri Sn. Kd. Yargıç Ayşen Toroslu, Sn. Yargıç Umut İnan, kurulumuzun yedek üyesi Sn. Gülay Süleymanoğlu Uğur adına teşekkür etmek isterim.

2022 Milletvekilliği Erken Genel Seçimi için Gazimağusa İlçe Seçim Kurulu bünyesindeki çalışmalar 13.11.2021 tarihinde başlatılmıştır.

Seçimle ilgili çalışmaların başlatılmasından itibaren seçim gecesine kadar geçen sürede Gazimağusa Kaza Mahkemesi Başkanı Sn. Bahar Duatepe, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sn. Fadıl Aksun, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Sn. Pınar Beyoğlu, Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Sn. Mine Gündüz Serden çalışmalarımızın farklı aşamalarında yer alarak kurulumuza kıymetli katkılarda bulunmuşlardır. Kendilerine teşekkür ederiz.

Seçim çalışmalarının başlatılmasından itibaren Seçim Mukayyidimiz Sn. Gökçen Gardiyanoğlu başta olmak üzere Gazimağusa Kaza Mahkemesi personelinden oluşan 17 kişilik çekirdek kadro çalışmaların her aşamasında kelimenin tam anlamıyla gecesini gündüzüne katarak yoğun bir tempo ile emek harcamıştır. Bu 17 kişiye ek olarak Mahkeme personelimizden 13 kişi seçim gününe kadarki süreç içerisinde farklı aşamalarda yer alıp emeklerini esirgememişlerdir. Seçim günü ise yukarıda belirttiğimiz personelimize ek olarak Mahkeme personelimizden 14 kişi daha görev üstlenmiştir. Seçim gecesi toplam 86 kişi veri girişi, kontrol, müdahale, odacı, teslim alma, numara verme ekiplerinde yer alarak katkıda bulunmuşlardır. Yine seçim gecesi Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden 25 kişilik dinamik bir ekip veri girişlerinde görev üstlenerek kurulumuzun çalışmalarına katkı koymuştur. Seçim sürecinde seçmen listelerinin askıya alınmasıyla ilgili olarak askı süresi boyunca askı yerlerinde 55 kişi askı görevlisi olarak görev almıştır. Kendilerine tek tek teşekkür ederiz.

Bir önceki seçimlerde Gazimağusa İlçesi’ne bağlı toplam 55 mahalle, köy ve muhtarlık bölgesinde toplam 176 sandık kurularak seçmenlerimizin oyunu kullanmaları sağlanmıştı. Pandemi koşulları altında gerçekleştirilen 2022 Milletvekilliği Erken Genel Seçiminde Gazimağusa İlçesine bağlı seçmen kütüklerinde kayıtlı toplam 51,149 seçmenimizin daha rahat ve seri şekilde oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla sandık sayımız 196’ya çıkarılmıştır. Parti ve bağımsız aday temsilcileri haricinde her bir sandıkta bir başkan ve iki üye asil sandık kurulu görevlisi olarak yer almıştır. Başka bir anlatımla seçim günü Gazimağusa İlçesine bağlı sandıklarda toplam 588 kişi İlçe Seçim Kurulumuzun kendilerine tevdi ettiği görevlendirmeyi kabul ederek hayati bir katkıda bulunmuşlardır. Uzun ve yorucu bir görevi kabul edip ifa ettikleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Sandıkların güvenliğinin ve sandık çevrelerindeki düzenin sağlanması amacıyla toplam 200 polis seçim günü sandıkların başında görev yapmıştır; seçim günü sandık kurulu görevlilerinin ve sandıkların Gazimağusa Kaza Mahkemesine düzenli ve güvenli şekilde ulaştırılabilmesi için toplam 16 trafik polisi Mahkeme çevresinde görev yapmıştır; yine seçim gecesi Mahkemedeki çalışmaların güvenli şekilde yürütülebilmesini sağlamak adına Mahkeme binamızda farklı rütbelerden 6  emniyet mensubu görev yapmıştır. Onların da katkısıyla seçim günü tüm işlemler güvenli şekilde yürütülebilmiştir. Kendilerine teşekkür ederiz.

Seçim günü oy verme saatinin bitmesinden ve sandıkların açılmasından sonra oy verme yerlerinde yapılan meşakkatli ve teferruatlı sayım ve döküm işlemleri nedeniyle sandık kurulu görevlilerimiz seçim sandıklarını, oy pusulalarını, sayım/döküm işlemlerinin yapıldığı cetvel ve formları ve sair seçim malzemelerini teslim etmek ve veri girişlerinin yapılmasını sağlamak amacıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesinde faaliyet yürüten İlçe Seçim Kuruluna oldukça yorgun bir şekilde gelmişlerdir. Gazimağusa Devlet Hastanesinden 2 sağlık görevlisi seçim gecesi sağlık sorunu yaşayabilecek görevlilerimize hızlı şekilde müdahale edebilmek için Mahkeme binamızda göreve hazır şekilde beklemiştir. Uzun ve yorucu seçim günü ve gecesi yanımızda oldukları için kendilerine teşekkür ederiz.

Son olarak, seçim gecesi elektrik sistemlerimizde ortaya çıkabilecek bir arızaya derhal müdahale edebilmek amacıyla bir elektrikçi de seçim gecesi Mahkememizde hazır şekilde beklemiştir. Kendisine de katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Bir kez daha 2022 milletvekilliği erken genel seçimi sonuçlarının ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileyerek mazbata takdimine geçeriz.

Paylaş

Önceki Haber

KKTC CB açıklaması

Sonraki Haber

CB Tatar pozitif

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − 13 =