DAÜ vyk ile DAÜ sen toplu iş sözleşmesi yaptı

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası arasında iki yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası Başkanı Ulaş Gökçe, toplu iş sözleşmesinin karşılıklı iyi niyet çerçevesinde, uzlaşı kültürüyle anlaşmaya varılarak hazırlandığına vurgu yaptı.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk’e barışcıl ve uzlaşıcı tavrı için teşekkür eden Gökçe, sözleşmenin çalışanın haklarını korurken, kurumun çıkarlarını ön planda tutularak hazırlandığını kaydetti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Aykut Hocanın da, üniversitenin tüm dünyada yaşanan ekonomik krizle bağlantılı olarak zorlu koşullarda, ekonomik sıkıntılar içinde yol aldığına işaret ederek, var olan koşullar çerçevesinde çalışanların haklarını koruyan ve genişleten bir sözleşme hazırlandığının altını çizdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Erdal Özcenk de, kendisinin başkanlığı süresince hazırlanan ikinci toplu iş sözleşmesi olduğunu belirterek, sözleşmenin kurumun çıkarlarını esas alarak iyi niyet çerçevesinde hazırlandığını ifade etti.

Törende onur konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da imza töreninde yaptığı konuşmasa, tarafların ortak müştereklerde buluşmuş olmasının çok sevindirici olduğunu belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülke için olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin üllk üniversitelerinin lokomotofi olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, DAÜ’nün ülkedeki tüm üniversitelere yol gösterici olduğunu, yurt dışında da gururumuz olduğunu söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ülke ekonomisine katkısına da işaret eden Çavuşoğlu, istikrarlı büyümesini hiç bozmadan devam ettiğini belirterek, toplu iş sözleşmesinin  uzlaşı kültürüyle dönemin sıkıntılarını bilerek hazırlanmasının da önemine işaret etti.

Açıklamaların ardından taraflar protokolleri imzaladılar.

İmza sonunda dau sen kokteyl verdi

Paylaş

Önceki Haber

GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ BÜNYESİNE BANDO VE ORKESTRAKURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Sonraki Haber

Gazi Mağusa ilçesi UBP kadın kolları kadınlar günü açıklaması

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 7 =