DAÜ İLE MAKAMER ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

8 Mart 2022

DAÜ İLE MAKAMER ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Mağusa Kadın Merkezi Derneği (MAKAMER) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokolün imza töreni, 7 Mart 2022 Pazartesi günü, saat 09:30’da, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın makamında gerçekleşti. Törene; DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nazife Dimililer, Öğretim Görevlileri Yeşim Kapsıl Çırak ve Halide Sarıçizmeli, Kadın Araştırmaları Merkezi Araştırma Görevlisi Fatma Türüç ile MAKAMER Yönetim Kurulu Başkanı Sıdıka Özdoğan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Sorumlusu Pelin Üretici ile Yönetim Kurulu Üyesi Zekiye Acar Aslanses katıldı. DAÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, Kadın Araştırmaları Merkezi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu’nun MAKAMER’le birlikte katkı koyduğu protokol kapsamında, bilişim ve teknoloji alanları ile kadın oranının düşük olduğu alanlarda lider kadınlar yetiştirilmesi hedefleniyor.

 

“Protokolün Tüm Kadınlara Faydalı Olmasını Dilerim”

İmza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün topluma fayda sağlayacak her türlü projede iş birliğine açık olduğunu belirtti. MAKAMER ile daha önce de başka alanlarda iş birliği yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Hocanın, bu prokotol ile bu iş birliğinin daha da gelişeceğini vurguladı. DAÜ’de yönetici, akademisyen, personel ve öğrencilerde kadın – erkek oranlarının dengeli olduğunu belirten Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün cinsiyet eşitliğini temsiliyet bakımından iyi bir noktada olduğuna dikkat çekti ve bu konuda üniversite bünyesinde yer alan merkezler ile eğitim programları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Hocanın, aynı zamanda DAÜ’nün farklı ülkelerde yapmış olduğu tanıtım çalışmalarında, özellikle bölgelerin yapısından dolayı genellikle erkek öğrencilerin geldiği ülkelerden kadın öğrencilerin de gelmesini teşvik etmek amacıyla, başvuran kadın öğrencilere DAÜ yurtlarında çoğu zaman ücretsiz olarak yer verdiklerini, onların okuyup eğitim alabilmeleri neticesinde de kendi çocuklarını veya kardeşlerini bu yönde bilgilendirmeleri ve teşvik etmeleri açısından bu desteği önemli bulduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Hocanın, protokolün tüm kadınlara faydalı olmasını diledi.

 

“Kadınlar Geleceğin Mesleklerine Yönlendirilecek”

MAKAMER Başkanı Sıdıka Özdoğan da konuşmasında MAKAMER’in yaptığı güncel çalışmalardan bahsetti. Toplumsal cinsiyete bakış açısının toplumda kabulünün sağlanması için bu konuların bir devlet politikası olarak eğitimin tüm kademelerinde gençlere ve çocuklara küçük yaşlardan öğretilmesi gerektiğini söyledi. Bu projenin dernek için çok önemli olduğunu kaydeden Özdoğan, protokolün kadınların geleceğin meslekleri olan teknik mesleklere yönlendirilmeleri, teşvik edilmeleri ve yüreklendirilmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti. DAÜ’ye iş birliği ve katkılarından dolayı teşekkür eden Özdoğan, bu projenin sonunda yüzü gülen pek çok kadının mezun olacağını ifade etti.

 

Konuşmaların ardından DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ile MAKAMER Başkanı Sıdıka Özdoğan iş birliği protokolüne imza koydu. İmza töreni, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ-ATAUM ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ KKTC VE TÜRKİYE’DEKİ ÜNİVERSİTELERE KİTAP DAĞITIM PROJESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Sonraki Haber

TEL-SEN ‘ULAŞTIRMA BAKANI EZBERE KONUŞUYOR!!!

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 1 =