CB Tatar “Belediyeler reformu, halka daha iyi hizmet için hepimizin beklentisidir”

*Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında, belediyeler reformuyla ilgili 4 tasarı hakkında meclisteki siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle bir toplantı gerçekleştirildi*

“Belediyeler reformu, halka daha iyi hizmet için hepimizin beklentisidir”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı’nda belediyeler reformuyla ilgili 4 tasarı hakkında meclisteki siyasi partilerin başkan ve temsilcileriyle yaptığı görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu.
Belediyeler reformuyla belediyelerin halka daha iyi hizmet vermesini istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar; “Değerlendirmemiz, uzlaşı sağlanabileceği yönündedir” dedi.
Cumhurbaşkanı Tatar, bugün iyi ve faydalı bir görüşme gerçekleştiğini söyleyerek belediyeler reformunun maliye bakanlığı yaptığı dönemlerden bu yana gündemde olduğunu; AB’den, Türkiye Cumhuriyeti’nden ve KKTC’den uzmanların bu konu üzerine çalıştıklarını aktardı.
28 belediyeyle artık bu işin sürdürülmesinin mümkün olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar; bir reformla bu sayının azaltılması, sınırların belirlenmesi, kaynakların daha etkin kullanılması ve gelirlerin artırılmasının esas hedefler olduğunu söyledi.

“Artık ok yaydan çıktı”

Cumhurbaşkanı Tatar, belli kriterlere bağlı kalınmasıyla uzlaşıya varılabileceğini ifade ederek gelinen aşamada artık okun yaydan çıktığını, her şeyin masada olduğunu, gerek partilerin kendi toplantılarında gerekse meclis komitesinde ayrıntılarıyla değerlendirildiğini belirtti.

 

“Reform çalışmaları ortak akılla ele alınmalı, siyasi popülizme kurban edilmemelidir”

Belediyelerin yeniden yapılandırılmasını sağlayacak tasarılarla sayıca fazla olan belediyelerin fiziki ve beşeri olanakları birleştirilerek halka daha etkin ve verimli hizmet verilmesi sağlanacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Ortak hedefimiz; belediyelerin günün koşullarına ve halkın beklentilerine cevap verebilmesi olmalıdır.
Halkımıza günün koşullarına uygun, etkin hizmet verilmesiyle ilgili zaman aleyhte çalışmaktayken, belediyelerle ilgili reform çalışmalarının ivedilikle yaşam bulması, önemli bir gereklilik olarak karşımızda durmaktadır.
Bu nedenle herkesin ihtiyacı konusunda hemfikir olduğu belediyelerle ilgili reform çalışmaları ortak akılla ele alınmalı, siyasi popülizme kurban edilmemelidir. Bu, tarihsel bir sorumluluk olarak bizi beklemektedir” dedi.

“Gelinen aşamada artık bir reform beklentisi içindeyiz, halkımız da böyle düşünmektedir”

Cumhurbaşkanı Tatar şöyle devam etti:
“Bu ülkede yıllar içinde çok büyük kazanımlar elde edilmiş, çok büyük çalışmalar yapılmıştır. Yerel yönetimler anlamında artık yerelden üste hizmet anlayışının geliştirilmesi için çok tecrübe ve çok birikim vardır.
Bugün bu devletin yapısına baktığımızda küçümsenmeyecek derecede merkezi bütçeden yerel yönetimlere katkılar devam etmektedir. Bugün yıllık merkezi bütçeden maliye tarafından belediyelere aktarılan meblağ 600 milyon TL’nin üzerindedir.
Yerel yönetimlerin, emlâk vergileri de dâhil kendi gelirleri vardır. Bu yasalardan bir tanesi 51/95 dedikleri yasada yıllardan beri revize edilmeyen harçların tekrar artırılması suretiyle yerel yönetimlerin gelirlerinin güncellenmesi ve gelirlerinin artırılması dolayısıyla kaynak artışı, bütün bunlar da bu yasalar içerisinde hedeflenmektedir. Dolayısıyla etkin ve halka daha iyi hizmet verilmesi temennimizdir. Bu reform çalışmasının hayırlara vesile olmasını diliyor, katkı koyanlara bir kez daha teşekkür ediyorum.
Gelinen aşamada artık bir reform beklentisi içindeyiz, halkımız da böyle düşünmektedir. Dolayısıyla belirli kriterlere bağlı olarak bu konuda en erken zamanda bir uzlaşıya varılması, ilgili komitede tüm bunların değerlendirilmesi ve KKTC Meclisi Genel Kurulu’na taşınarak bu yasaların geçmesi ve reformun yapılması, ülkenin geleceği ve halka daha iyi hizmet verilebilmesi adına hepimizin gönlünden geçendir.”

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ’DE LİSELERE YÖNELİK ATÖLYE ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Sonraki Haber

DAÜ PAKİSTAN ÖĞRENCİ BİRLİĞİ YEŞİLIRMAK’A GEZİ DÜZENLEDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × four =