Ayhan Menteş e vefa

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi 15 Nisan Dünya Sanat Günü kutlamaları çerçevesinde, Akdeniz Avrupa Sanat Derneği işbirliği ile 2016 yılında hayatını kaybeden ressam Ayhan Menteş’in eserlerinin yer aldığı ” Anlamlı Tesadüfler” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.
Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda bu akşam açılışı yapılan sergiye Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da iştirak etti.
15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi ile Akdeniz Avrupa Sanat Derneği işbirliğinde merhum ressam Ayhan Menteş anısına “Anlamlı  Tesadüfler” isimli sergi açılışı yapıldı.
Açılışta konuşan sanatçının kızı Uzay Güvendik, konuşmasında” babama verdiğiniz değer için teşekkürler” dedi.

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği Eş Başkan Gökçe Keçeci de, sergiyle sanatçının anısının yaşatıldığına vurgu yaparak, sergide katkısı olan herkese teşekkür etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı Doç Dr. Netice Yıldız da, dünya sanat gününün 2012 yılından itibaren kutlandığını belirterek, serginin önemine vurgu yaptı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Aykut Hocanın da covit nedeniyle serginin gecikmeli olarak hayat bulduğunu ifade ederek, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin kültür ve sanata verdiği önemin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da,  Ayhan Menteş’in anısına gerçekleştirilen serginin önemine vurgu yaparak, merhum sanatçıyı saygı ve rahmetle andı.

Tatar, tüm sanatçıların da 15 Nisan Dünya Sanat Gününü de kutladı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle serginin açılışı yapıldı.

Sanatçının 110 eserinin yer aldığı sergi 30 Nisan tarihine kadar Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda ziyaret edilebilecek.

Paylaş

Önceki Haber

GMB 2022 yılı emlak vergileri

Sonraki Haber

KKTC CB TATAR VE ANASTASİADES ARA BÖLGEDE LANSMAN ETKİNLİĞİNE KATILDI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 19 =