CB basın bürosu el sen açıklaması

*Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu açıklaması*

“EL-SEN başkanının, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın şahsında Cumhurbaşkanlığı’nı yıpratmaya yönelik yaptığı art niyetli ve gerçek dışı açıklamalara ısrarla devam etmesi, vicdan ve mantığın almayacağı niteliktedir”

Cumhurbaşkanlığı’nın elektrik enerjisinin, borcundan ötürü kesildiğine yönelik EL-SEN tarafından yapılan gerçek dışı iddialar, ne yazık ki devam etmektedir.
Cumhurbaşkanlığı’nın KIB-TEK’e herhangi bir bakiye borcu bulunmadığı, kurumla yapılan resmi yazışmalarda defalarca teyit edilmesine ve kurumun KIB-TEK’e herhangi bir borcu bulunmadığının açıklanmasına rağmen EL-SEN başkanının, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın şahsında Cumhurbaşkanlığı’nı yıpratmaya yönelik yaptığı art niyetli açıklamalara ısrarla devam etmesi, vicdan ve mantığın almayacağı niteliktedir.

Halka gerçek dışı açıklamalarda bulunmayı alışkanlık haline getirmiş gayri ahlaki bu sendikal zihniyetin ne zümresine, ne de topluma bir fayda sağlamayacağı su götürmez bir gerçektir.

Herhangi bir kurumun elektrik borcu olması durumunda, elektrik enerjisinin kesilmesine karar vermekle mükellef merciinin, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Hal böyle iken, kurumda örgütlü sendikanın kendini kurumdan, sendika başkanının ise kendisini kurum yönetiminden üstün görmesi; kabul edilemeyecek bir anlayıştır.
Mevcut kesintiler yüzünden elektriğin tedarik edildiği jeneratörün günlük 10 bin TL’ye yakın bir yakıt maliyeti bulunmaktadır. EL-SEN’in fevri ve yasal olmayan bu tutumunun, kamu maliyesine yükü ortadadır.
Bu zihniyetin tek amacı, devletin kurumlarının itibarını zedelemek ve ülkede kaos yaratmaya yönelik adımlar atmaktır.
Toplumsal barışa hizmet etmeyen, art niyetli, düşmanca bir zihniyetin ürünü olan bu anlayışın sağduyulu halkımız tarafından itibar görmeyeceğine yönelik inancımızı yinelerken, siyaseti bir icra ve sorun çözme makamı olmaktan ziyade, bir çatışma alanına dönüştürme çabası taşıyan bu pespaye anlayış karşısında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın her türlü yasal hakkını saklı tutacağını vurgulamakta fayda görüyoruz.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ de turizm kariyer 22 fuarı gerçekleşti

Sonraki Haber

DAÜ’DE ÖĞRENCİLER İÇİN İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 3 =