DAÜ İLE ESTÜ’DEN ORTAK SERGİ

17 Mayıs 2022

DAÜ İLE ESTÜ’DEN ORTAK SERGİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi ile Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin ortak projesi olan “Yöresel Mimariden Sürdürülebilirlik Dersleri” başlıklı akademik etkinlik serisi devam ediyor. 17-31 Mayıs 2022 tarihleri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan “Yerel Çizgiler – Yerel Ortamlardan Serbest El Mimari Çizimleri Sergisi” bu serinin ikinci etkinliği olma özelliğini taşıyor. Sergide, öğrenci çalışmaları kategorisi ve akademisyen çalışmaları kategorisi olmak üzere iki kategoride serbest çizimler/eskizler yer alıyor.

 

Sergi Düzenleme Kurulu’nda, DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, Dekan Yardımcısı ve İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Afet Coşkun ve Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kokan Grchev; ESTÜ’den ise Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tutal, Doç. Dr. Mehmet İnceoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Javad Eiraji yer alıyor.  DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel ile ESTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Çabuk’un Onur Üyesi olduğu etkinliğin küratörlüğünü ise DAÜ’den Prof. Dr. Kokan Grchev ve ESTÜ’den Öğretim Üyesi Levent Burgazlı üstlendi.

 

Her iki kurum arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde düzenlenen sergi, gerek öğrenciler, gerekse de akademisyenler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. İkinci aşamasının DAÜ’de gerçekleşmesi planlanan serginin açılışı, DAÜ Mimarlık Fakültesi’nin sosyal medya hesaplarından (Facebook: EMU Faculty of Architecture – Instagram: @emufacultyofarchitecture) da takip edilebilecek.

 

 

 

Paylaş

Önceki Haber

Mayıs 2022 DAÜ 25. BAHAR FESTİVALİ 18 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Sonraki Haber

DAÜ 25. BAHAR FESTİVALİ 19 Mayıs PERŞEMBE GÜNÜ DEVAM EDECEK

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 11 =