DAÜ de ‘’Kültür, Tarih ve Fotoğraf Sergisi’’

 

Dünya Müzeler Haftasında

DAÜ Kültürel Miras ve Arkeoloji Kulübünden;

‘’Kültür, Tarih ve Fotoğraf Sergisi’’

 

DAÜ Sosyal ve kültürel aktiviteler birimine bağlı kültürel miras ve arkeoloji kulübü; ‘’Kültür, Tarih ve Fotoğraf Sergisi’’ düzenliyor.

20 Mayıs saat 11:30 da açılışı Özay Oral Kütüphanesi sergi salonunda gerçekleşecek.

Danışmanlığını, sanat, beşeri ve sosyal bilimler bölümü öğretim görevlisi Mert Yusuf Özlük’ün yaptığı sergide DAÜ öğrencilerinin çekmiş olduğu Mağusa’nın kültürel miraslarını ve tarihi dokusunu anlatan fotoğraflar yer alıyor.

Kültürel miras ve arkeoloji kulübünün organize ettiği uygulamalı ‘’Arkeoloji, Kültür ve Sanat Fotoğrafçılığı’’ atölyesine katılarak başarılı olan öğrencilerin fotoğrafları sergileniyor.

  1. Bahar Festivalinin 3. günü açılacak olan fotoğraf sergisine tüm öğrenciler ve Mağusa halkı davetlidir.

Kulübün danışmanı Mert Yusuf Özlük’ten aldığımız bilgiye göre; toplamda 38 öğrenciden 280 fotoğraf içerisinden en başarılı 30 fotoğraf özenli bir değerlendirmenin ardından sergilenmeye layık görülmüştür. Bu serginin üniversite öğrencileri için bir diğer değerli anlamı ise; yaşadıkları toprakları keşfederek tarihini, kültürünü bu denli hissederek öğrenmelerini çok değerli bulduğunu dile getirdi. Ayrıca kulübün kuruluşunda değerli katkıları için sanat, beşeri ve sosyal bilimler bölüm başkanı Doç. Dr. Bülent Kızılduman’a ve büyük emekler veren kulüp yönetim kurulundaki öğrencilerine teşekkür ederek tüm halkı ve öğrencileri sergiye davet etti.

 

 

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ 25. BAHAR FESTİVALİ 19 Mayıs PERŞEMBE GÜNÜ DEVAM EDECEK

Sonraki Haber

DAÜ Bahar şenlikleri 25 yaşında

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − 4 =