İSKELE BELEDİYESİ İLE UÇHİSAR BELEDİYESİ KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALAYACAK

KARDEŞLERİMİZE BİR YENİSİ DAHA EKLİYORUZ

İSKELE BELEDİYESİ İLE UÇHİSAR BELEDİYESİ KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALAYACAK

BAŞKANLAR, KARDEŞLİK PROTOKOLÜ ÖNCESİ İSKELE’DE BULUŞTULAR

SADIKOĞLU: “GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIMIZA OLAN İNANCIM TAM”

SADIKOĞLU: “KARDEŞ BELEDİYELERİMİZ VİZYONUMUZUN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR”

İskele Belediyesi kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekliyor. İstanbul Büyükçekmece, Beykoz ve Pendik, Ankara Mamak, Kütahya, Samsun, Antalya Finike ve Trabzon Ortahisar’ın ardından İskele Belediyesi, Nevşehir’e bağlı Uçhisar Belediyesi’yle kardeşlik protokolüne imza atacak. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yarın (25 Mayıs Çarşamba) saat 11.00’da İskele AKM’de imzalanacak kardeş şehir protokol töreni öncesi ülkemizde bulunan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. İskele hakkında bilgiler veren Başkan Sadıkoğlu, İskele ile Uçhisar Belediyesi’nin kardeşlik protokolüne imza atacak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Başkan Sadıkoğlu’na kabulde İskele Belediyesi Kültür, Sanat ve Dış ilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa eşlik etti.

 

İSKELE BELEDİYESİ İLE UÇHİSAR BELEDİYESİ KARDEŞLİK PROTOKOLÜ İMZALAYACAK

Karşılıklı bir dizi görüşmelerin ardından kardeşlik bağını resmiyete dökme kararı alan İskele Belediyesi ile Kapadokya’nın zirvesi konumundaki Uçhisar Belediyesi yarın (25 Mayıs Perşembe) saat 11.00’da İskele AKM’de düzenlenecek törenle kardeşlik protokolüne imza atacaklar.  Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü ve beraberindeki heyet de protokol törenine katılmak üzere bugün (24 Mayıs) ülkemize geldiler. Ayaklarının tozuyla da kardeşlik protokolüne imza atacakları İskele Belediyesi’ne nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Osman Süslü ve beraberindeki heyet, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Süslü’ye ziyaretinde Başkan Vekili Hakkı Korucu, Başkan Yardımcısı Salim Sağır, Meclis Üyeleri Ali Yedekçi ile Fatih Ülkü, Uçhisar Belediyesi Aşağı Mahalle Muhtarı Ümit Tuluay ve Uçhisar Belediyesi Kokartlı Turist Rehberi Hasan Erdoğan eşlik etti.

 

SADIKOĞLU: “KARDEŞ BELEDİYELERİMİZ VİZYONUMUZUN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLIYOR”

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü ve heyetini İskele’de, İskele Belediyesi’nde ağırlıyor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, heyete, İskele’yi tanıtıcı bilgiler verdi. İskele’nin 1974 sonrası Anavatan Türkiye’nin birçok bölgesinden göç alan bir bölge olduğunu söyleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, kardeşlerimizle aynı gökyüzü altında, yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Sizleri güzel Kıbrıs’ımızda, Kıbrıs’ımızın incisi İskele’de ağırlamaktan mutluluk ve keyif duyuyoruz diyen Başkan Sadıkoğlu, yarın imzalayacakları kardeşlik protokolü ile birlikte sosyal ve kültürel alandaki ilişkilerin daha iyi noktalara geleceğine olan inancını belirtti. Başkan Sadıkoğlu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Biz yarım ekmeğimizi bile paylaşmayı bilen bir toplumuz. Kardeşliğin de bu açıdan büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Renkler ve kültürlerin buluşma noktası İskele Belediyesi ile tarihi güzelliklere sahip Uçhisar  Belediyesi’nin kardeş olmasıyla birlikte güzel işlere imza atacağımıza olan inancım tam. Lakin kardeş belediyeler sosyal ve kültürel açıdan vizyonumuzun gelişmesine katkı yapıyor” dedi.

 

SÜSLÜ: “GEÇMİŞ TARİHİ KÜLTÜRÜMÜZ VE SOSYOLOJİK BAĞLARIMIZ VAR”

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na, kendilerini ağırlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Süslü konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: “Uçhisar, Kapadokya Bölgesinde nadide bir yer. Araştırmalarımız neticesinde İskele’de KKTC içerisinde kendine özgü nadide bir Turizm Bölgesi. Biz belediye başkanı olduktan sonra kendimize bazı hudutlar çizdik. Bu hudutlardan biri Kıbrıs’tı. Geçmiş tarihi kültürümüz, sosyolojik bağlarımız var. Bunlardan hareketle, yapılan resmi çalışmalar neticesinde İskele Belediyesi ile kardeşlik protokolüne imza atmanın bizim için önemli bir gelişme olacağına karar verdik. İnşallah yaşayan halklarımız arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetlenmesine vesile oluruz. Dostluk, kardeşlik çerçevesinde bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

Paylaş

Önceki Haber

YÖRESEL ANADOLU KÜLTÜR FESTİVAL’İNDE ANADOLU KÜLTÜRÜ YAŞATILDI

Sonraki Haber

Dumlupınar transfer açıklaması

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × one =