Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde, Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi işbirliğinde, Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayın açılışında konuşan Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdür Gülşen Hocanın, mesleki eğitimin ekonomiye değer katması bakımından önemine vurgu yaparak, kaliteli is gücü yetistirmenin hedeflendiğini söyledi.

İş hayatının mesleki egitiminden geçen kaliteli iş gücüne ihtiyaç duyduğuna işaret eden Hocanın, daire olarak gerçekleştirilen projelere vurgu yaptı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Aykut Hocanın da konuşmasında, özellikle mesleki teknik biImenin mukayeseli avantaj olduğunun altını çizerek,  Doğu Akdeniz Üniversitesi olarak çalıştaya katkı koymaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da çalıştayın açılışında yaptığı konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ne yazık ki iş gücü bakımından arzu edilen noktada olunmadığını belirterek,  ülkede 40 bin çalışma izinli çalışanın olduğunun bunun da birtakım dez avantajlarına neden olduğuna değindi.

 

Ülkenin ihtiyaçlarıyla doğru orantılı çalışmalar yapmanın gerekliliğini vurgulayan Çavuşoğlu ” gidilecek yolu çizmek görevimizdir, bu bakimdan da calıştay çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

Farklı sektörlerin bir araya gelmesiyle  milli eğitim politikasi oluşturulması noktasında bilimsel çalışmaların çok önemli olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, çalıştaydan çıkan verilerin egitim bakanlığınca yol haritası niteliğinde olduğunu kaydetti.

Akademik eğitim yanında mesleki eğitimin de büyük önem taşıdığına vurgu yapan Çavuşoğlu, eskiye oranla şu an meslek liselerine talebin arttığını, bunun da sevindirici olduğunu sözleri ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından ” Yasa/ Yönetim”, ” Programlar/ Meslek Standartları”, ” Okul ve Üniversite ile İş Hayatı” , ” Yaşam Boyu Eğitim” olmak üzere 4 ayrı çalıştay yapılmasının ardından, program saat 16.00’da tamamland

Paylaş

Önceki Haber

İstanbul un fethi İnegöl de kutlandı

Sonraki Haber

Başbakan Ünal Üstel, TBMM Başkanı Şentop ile görüştü

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − fourteen =