DAÜ ECZACILIK ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ MAJİSTRAL İLAÇ YAPIM YARIŞMASI DÜZENLEDİ

10 Haziran 2022

DAÜ ECZACILIK ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ MAJİSTRAL İLAÇ YAPIM YARIŞMASI DÜZENLEDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi ve Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Cemiyetleri Birimi’ne bağlı DAÜ Eczacılık Öğrencileri Birliği (EMUPSS) tarafından Majistral İlaç Yapım Yarışması düzenlendi. Majistral ilaç, eczanelerde hazır bulunmayan fakat doktor tarafından reçeteye yazılmış formüle göre eczanelerde eczacılar tarafından hazırlanan ilaçlara verilen isim olarak bilinmektedir.

DAÜ Eczacılık Fakültesi’nde düzenlenen söz konusu yarışmada DAÜ Eczacılık Öğrencileri Birliği Başkanı ve Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu (IPSF) DAÜ Temsilcisi Ayşe Hark ve Öğretim Görevlisi Mustafa Alhadi’nin kuralları açıklamasının ardından, öğrencilere verilen reçetelere göre hazırlama kurallarına uyularak majistral reçeteleri hazırlamaları istendi.

Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasip Cem Özyurt ve Öğretim Görevlisi Emine Dilek Özyılmaz tarafından hazırlama, ambalajlama ve etiketleme olmak üzere 3 farklı kategoride yapılan değerlendirme sonucunda Elnaz Sadi ve Furkan Seçkin birinci gelirken, Marwa Al Ahmad yarışmayı ikinci olarak tamamladı. Yarışma sonunda tüm katılımcılara katılım sertifikası takdim edildi.

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ YABANCI DİLLER VE İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU 7. ATÖLYE ÇALIŞMALARI FESTİVALİ’Nİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Sonraki Haber

CB bakanlar kurulunda

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + five =