GAZİMAĞUSA İLE SINDIRGI ARASINDA “KARDEŞ ŞEHİR” PROTOKOLÜ İMZALANDI

GAZİMAĞUSA İLE SINDIRGI ARASINDA “KARDEŞ ŞEHİR” PROTOKOLÜ İMZALANDI


Gazimağusa Belediyesi ile Balıkesir iline bağlı Sındırgı Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalandı.

Gazimağusa Belediyesi Bora Atun Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde, Kardeş Şehir Protokolü’ne Gazimağusa Belediye Başkanı Ismail Arter, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş imza koydu.

İmza törenine Sındırgı Belediyesi ile birlikte Sındırgılı 18 Kıbrıs Gazisi de katıldı.

Törende konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Belediye Meclisi’nde alınan kararla Balıkesir Sındırgı Belediyesi ile Gazimağusa Belediyesi’nin kardeş belediye olması yönünde adım atıldığını, bölge muhtarları ile Sındırgı bölgesindeki muhtarlarının temas ve bağlarının iki belediyenin kardeş belediye olma yolunda destekçi olduğunu ifade etti.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile dostluklarının kardeş şehir vesilesi ile değil geçmiş yıllara dayandığını belirten Başkan İsmail Arter, Sındırgı bölgesindeki gazilerin Kıbrıs’a olan ilgi ve alakalarının, sık sık bir araya gelinmesinde vesile olduğunu, kardeş belediye adımını daha da destekler mahiyette olduğunu kaydetti.
Kardeşliğin hali hazırda var olduğunu, gelinen noktada, resmi bir protokolü imzalayarak iki belediye arasındaki kardeşliğin tescillenmiş olacağını belirten Başkan İsmail Arter, gerek kültürel gerekse de sportif alanlarda iki ilçenin birlikte neler yapabileceği konusunun heyecan verici olduğunu ifade etti.
Sındırgı Belediyesi’nin üretime yönelik çalışmalarını da yakından takip ederek takdir ettiğini ifade eden Başkan İsmail Arter, bu tecrübelerin Gazimağusa Belediyesi ile paylaşılmasından mutluluk duyacağını kaydederek protokolün hayırlara vesile olmasını diledi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da törende yaptığı açıklamada, Kıbrıs’a 3 yıl önce geldiğini, 3 yıldan bugüne kadar da ilişkilerin farklı alanlarda devam ettiğini kaydetti. Gazimağusa ile ilk temasın 10 yıl önce Sındırgı’nın Yağcıbedir Halı ve Kültür Festivali’ne, Gazimağusa’dan katılan folklör ekibinin misafir edilmesi ile gerçekleştiğini anımsatan Başkan Yavaş, daha sonradan da Güzelyurt bölgesinden Sındırgılı olan Mevlevi muhtarı İsmail Ayyıldız’ın irtibatı ile o bölgede bir lavanta bahçesinin kurulması ile ilişkilerin geliştirilerek sürdürüldüğünü kaydetti.
Bu kültürel bağların Yavruvatan ve Anavatan arasında diyaloglarla sevgi ve muhabbete dönüştürülmesinin arzulandığını belirten Başkan Yavaş, Gazimağusa’nın kendileri için çok önemli bir yer olduğunu çünkü Gazimağusa’nın Kapalı Maraş gibi özellikli bir yere sahip olduğunu, Osmanlı döneminden de önemli eserlere sahip olan bir kent olduğunu vurguladı.
Sındırgı şehrinde tarihe, kültüre, geleneğe çok önem verildiğini belirten Başkan Yavaş, gerek festivaller, gerek etkinliklerle kültür yapılarının birbirine çok yakın olduğunu, bunu da kardeşlikle pekiştirmek için de resmiyete bağlamak istediklerini söyledi. Kardeş şehir olmayı kabul ettiği için Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkür eden Başkan Yavaş, bu konuda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin de desteklerinin olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın onayı ile kardeş belediye protokolü imzaladıklarını belirten Başkan Yavaş, dostluğun, kardeşliğin daim olması temennisinde bulundu.
İki belediye arasında kardeş şehir protoklünün imzalanması ile Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e Sındırgı bölgesine has dokuma halı armağan ederken, Gaimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’de kültürümüze ait el işlerinden Lefkara işi motifli tepsi ve çeşitli hediyeler armağan etti.

Paylaş

Önceki Haber

CB bakanlar kurulunda

Sonraki Haber

DAÜ VE MAĞUSA RAVELİN LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ SANAT VE KÜLTÜR TURU DÜZENLEDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + sixteen =