DAÜ MÜTERCİM – TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ 9. BELGESEL ÇEVİRİSİ GÜNLERİ DÜZENLEDİ

17 Haziran 2022

DAÜ MÜTERCİM – TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ 9. BELGESEL ÇEVİRİSİ GÜNLERİ DÜZENLEDİp

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mütercim – Tercümanlık Bölümü tarafından “Mütercim – Tercümanlık Bölümü Belgesel Çevirisi Günleri” etkinliği gerçekleştirildi. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen söz konusu etkinlik 8 – 9 Haziran 2022 tarihleri arasında Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında DAÜ Mütercim – Tercümanlık Bölümü son sınıf öğrencilerinden Kaan Kılavuz, Özde Akbaş, Simge Karaköse ve Bernis Atış görsel – işitsel çeviri branşında hazırladıkları mezuniyet projelerini tüm üniversite ile paylaştılar. Atölye çalışması niteliğindeki etkinlikte öğrenciler, belgesellerin görsel – işitsel çevirileri hakkında bilgilendirici sunumlarla belgesellerin çeviri sürecini ve kullandıkları çeviri yöntemlerini aktardılar.

DAÜ Mütercim Tercümanlık Bölüm Koordinatörü ve Proje Danışmanı Öğretim Görevlisi Neslihan Binatlı Hekimoğlu son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projesi olarak deşifresini, senkronizasyonunu ve altyazı çevirisini yaptıkları belgesellerin aslında 4 yıl boyunca aldıkları eğitimin en somut çıktıları olduğunu belirtti. Çevirilerde tüm öğretim üyelerinin büyük emeği olduğunu dile getiren Hekimoğlu, Mütercim – Tercümanlık Bölümü Belgesel Çevirisi Günleri’nin öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek adına tasarlandığını vurguladı. Hekimoğlu, en önemli amacın hem son sınıf öğrencilerinin 4 yıllık eğitimlerinden sonra profesyonel iş dünyasında bir çevirmen olarak neler başarabileceklerini göstermek hem de bölüm öğrencilerine mesleklerinin inceliklerini profesyonel düzeyde kazandıran bir eğitim aracı sunmak olduğunun altını çizdi. Daimi hedefi “değerli meslektaşlar” yetiştirmek olan DAÜ Mütercim – Tercümanlık Bölümü, bu etkinlikle farklı bakış açısını ve uygulamalı eğitim anlayışının geldiği son noktayı sergilemiş oldu.

Paylaş

Önceki Haber

TÖRE, MORMENEKŞE İLKOKULU’NDA DÜZENLENEN MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

Sonraki Haber

DAÜ SİNEMA VE TELEVİZYON BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ “ANGONİMİN MÜRVETİ” FİLMİNİN ÇEKİMLERİNDE YER ALDI

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × three =