DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BAHAR MEZUNLARI İÇİN YEMİN TÖRENİ DÜZENLEDİ

7 Temmuz 2022

DAÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BAHAR MEZUNLARI İÇİN YEMİN TÖRENİ DÜZENLEDİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, 2021-2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları için Mesleki Yemin Töreni’ni düzenledi. 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü, saat 13:00’te Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen törende 400’e yakın sağlık profesyoneli yemin etti. Söz konusu törene DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Akademik İşler Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Koşar, Lisansüstü, Eğitim, Öğretim ve Araştırıma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy, Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ramadan Eyyam ile fakülte öğretim üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi Erkan Dağlı ve Piyanist Atakan Sarı müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Birincisi Seran Çetintaş, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, Ağız ve Diş Sağlığı Ön Lisans Programı birincisi Zilan Çelik mezunlar adına birer konuşma gerçekleştirdi. Törende Sağlık Bilimleri Fakültesi İngilizce programlarını temsilen ise Hemşirelik Bölümü mezunu ve aynı zamanda fakülte ikincisi Ndey Penda Mboob konuşma gerçekleştirdi. Prof. Dr. Malkoç’un öğrencilere hediye takdiminde bulunmasının ardından fakülte ve yüksekokul birincileri yaş kütüğüne isim plakasını çaktı.

“Büyük Bir Sorumluluk Gerektirir ”
Yemin Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Malkoç, herkese hoş geldiniz diyerek bugün çok onur verici bir paylaşım için bir araya gelindiğinin altını çizdi. Fakültenin misyonu ve hedefi hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Malkoç, öğrencilerin mezuniyetlerinde emeği olan herkese teşekkürlerini iletti. Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Malkoç, “Değerli meslektaşlarım, zorlu bir eğitim sürecinin ardından bir dönemi kapatıp başka bir döneme merhaba diyorsunuz. Sağlık Bilimci olmak büyük sorumluluk gerektirir. Meslek yemininize sadık kalarak mesleğinizi icra edeceğinize inanıyorum. Yolunuz açık ve başarılarla dolu olsun.”

“DAÜ’nün Kapıları Size Hep Açık”
Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın DAÜ hakkında bilgiler vererek sağlık alanında atılan atılımlardan gurur duyduklarını ifade etti. Prof. Dr. Hocanın, KKTC’deki üniversiteler arasında eğitimde kalite, araştırma ve topluma hizmet alanlarında DAÜ’nün her zaman lider konumda olduğunu vurguladı. DAÜ’nün eğitimde kaliteyi çeşitli akreditasyon kuruluşlarından aldığı belgeler ile tescillediğini belirten Prof. Dr. Hocanın, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin dünya standartlarında eğitim verdiğinin de tescillendiğini ifade etti. Tüm öğrencilere başarılar dileyen Prof. Dr. Hocanın, mezunlara seslenerek KKTC’de bir evleri olduğunu ve DAÜ’nün kapılarının onlara her zaman açık olduğunu belirtti.
“Mutlu ve Gururluyuz”
DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, tören için yolladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Hepiniz eğitimlerinizi tamamlayıp ellerinizde diplomalarınızla gururla ailelerinizin ve bizim karşımızdasınız. Sizleri ve fedakar ailelerinizi kutlarım. Hepiniz sağlığın birer paydaşısınız. Yemininize sadık kalacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun”

İlke ve Etik Değerlere Bağlılıkları Üzerine Yemin Ettiler
DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü lisans mezunları ile Ağız ve Dış Sağlığı, Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri, Diyaliz, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme ve Ortopedik Protez ve Ortez ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler, Program Koordinatörleri eşliğinde kendi bölümlerine özgü olan yeminlerini düzenlenen tören ile okudular. DAÜ Sağlık Bilimleri ve Sağlık Yüksekokulu mezunları mesleklerine başlamadan önce yemin ederek, meslek yaşamları boyunca uyacakları ilke ve etik değerler üzerine bağlılıklarını bu yemin ile ifade ettiler. Mezunlar, yeminlerini okumalarının ardından keplerini atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Paylaş

Önceki Haber

Dptsk YK açıklandı

Sonraki Haber

DAÚ Koop mar büyüyor

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 4 =