Gazimağusa da 20 temmuz kutlamaları

 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 48. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Gazimağusa’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

    Zafer Anıtı’nda düzenlenen ilk törende protokol sırasına göre anıta çelenkler konuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilerek buradaki tören sona erdi. 

   İkinci tören ise İsmet İnönü Bulvarı’nda yer aldı.

   20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Gazimağusa’da Zafer Anıtı ve İsmet İnönü Bulvarı’nda düzenlenen iki ayrı törenle kutlandı.

   Zafer Anıtı’nda düzenlenen ilk törende protokol sırasına göre anıta çelenkler konuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilerek tören sona erdi.

   İsmet İnönü Bulvarı’nda yer alan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından komutan, kaymakam ve Gazimağusa Belediyesi As Başkanın birliklerle halkın bayramını kutladı.

   Ardından Doğu Akdeniz Doğa Koleji öğretmeni Dervişe Akil İşçioğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

   20 Temmuz Mutlu Barış Harekatıyla adaya barış ve özgürlük geldiğini belirten İşçioğlu, özgürlük uğruna canlarını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere de şükran belirtti.

   Doğu Akdeniz Doğa Koleji öğrencisi Ahmet Levent Takır’ın okuduğu 20 Temmuz adlı şiirin ardından, 4. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Maliye Yüzbaşı Nur Göçer konuşma yaptı.

   Gazimağusa Halk Dansları ekibinin gösterisi ve Selen selenada nin müzik dinletisinin ardından, resmi geçitle tören sona erdi.

Paylaş

Önceki Haber

SERGİ HEYECANINA ÖTÜKEN DE KATILDI ÖTÜKEN KADIN EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’NÜN YILSONU SERGİSİ AÇILDI

Sonraki Haber

MARAŞ’TA BAŞKAN HASAN OY YÖNETİMİ BELİRLEDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 6 =