UKÜ’lü Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Program öğrencileri yaratıcılıklarını sergide gösterdiler

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri programı öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı “Tırnaklarda Maksimalist Dokunuşlar Sergisi” Nature Cafe çamlık alanda gerçekleştirildi.

 

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı Tırnak Süsleme Teknikleri ve Uygulamaları dersi kapsamında hazırlanan çalışmaların yer aldığı sergide, takma tırnaklar üzerinde çeşitli teknikler kullanılarak yapılan süslemeler sergilendi.

 

Tırnak Süsleme Teknikleri ve Uygulamaları dersi Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz sergide herkesin görmeye alışkın olduğu minimalist (sade) tırnak tasarımlarından ziyade sıra dışı tekniklerin ve malzemelerin kullanıldığı, alışıla gelmiş bir çizgide olmayan maksimalist tarz yansımalarını tırnaklar üzerinde tasarlanması üzerine çalıştıklarını kaydetti.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Öksüz, “Bu tasarımları düşünürken yeri geldi bir bitki görüntüsünden, yeri geldi doğadaki renklerden, yeri geldi mevsimler bizlere ilham kaynağı oldu. Örneğin doğada bulunan kurumuş bir yaprağı çeşitli teknikler kullanarak takma tırnaklar üzerinde farklı tasarımlar oluşturduk” bilgisini paylaştı.

 

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Program Sorumlusu Dr. Vali Gjinali düzenledikleri etkinliklerde her zaman yeni akımlara yönelik çalışma yaptıklarını vurgulayarak, bu sayede etkinliklerini ve projelerini geliştirme amacı taşıdıklarını ifade etti.

 

Kendilerinin Avrupa’da ve Dünya’da yapılan bazı çalışmaları örnek aldıklarını da sözlerine ekleyen Gjinali, “Ancak aynılarını yapmayıp o örneklere bizde bir şeyler katarak bizim alanımızda çalışan kişi ve kurumlara örnek olmayı misyon edinmiş bir yapı içerisindeyiz” dedi.

Paylaş

Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kızı Eylül İrem Çavuşoğlu ve Sefa Koyuncu’nun nikah törenine katıldı

Sonraki Haber

Kıbrıslı Türk sanatçı Aşık Mene’nin “Varoluş” adlı kişisel yağlı boya resim sergisi, 20 Ekim Çarşamba Günü saat 17.30’da, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonunda açılacak

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + nine =