UKÜ Hukuk Fakültesi, KKTC Hukuku alanında katkılarına devam ediyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi, KKTC’de yer alan üniversiteler arasında KKTC Hukuku’na ilişkin en kapsamlı dersleri veren ve en fazla akademik çalışmayapan fakülte olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tunç, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) tarafından tüm hukuk fakültelerinde zorunlu olarak okutulması öngörülen KKTC Ceza, Ceza Usul ve Şahadet Hukuku derslerine ek olarak müfredata KKTC Hukukuna Giriş, KKTC Aile Hukuku, KKTC Sözleşmeler Hukuku ve KKTC Haksız Fiiler Hukuku isimli dört yeni dersin de eklendiğini kaydetti.

Ders müfredatı yanı sıra derslerde okutulan kitapların da uzun yıllardan beri KKTC Hukuku ile ilgili çalışmalara imza atan UKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şölen Külahçı tarafından hazırlandığına dikkat çeken Tunç, “KKTC Özel Hukuku Cilt I, II, III olarak hazırlanan ve dördüncüsü de basım aşamasında olan kitaplarla öğrenciler kaynak sıkıntısı çekmeden bilgiye ulaşabiliyor” ifadesini kullandı.  

Prof. Dr. Tunç, UKÜ Hukuk Fakültesi’nin KKTC Hukuku ile ilgili yapmış olduğu çalışmalara işaret ederek, “Bu çalışmalarla hem alanda yaşanan akademik kaynak sıkıntısına çare olunuyor hem de KKTC uyruklu öğrencilere KKTC Yüksek Adliye Kurulu tarafından yapılan baro sınavlarına hazır şekilde mezun olabilecekleri bir eğitim veriliyor” şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş

Önceki Haber

DAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE KISA FİLM GÖSTERİMİETKİNLİĞİ YAPILDI

Sonraki Haber

DAÜ TURİZM FAKÜLTESİ’NDE İLK YARDIM, ACİL DURUMLARA MÜDAHALE VE YANGINLA MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLDİ

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 2 =